in

Учени: Колкото повече пушиш марихуана, толкова повече се пристрастяваш

Има редица изследвания и факти за марихуаната, брато. Последното такова е на канадски учени от Онтарио. Те са провели изследване, на което сме сигурни, че са развъртяли коза поне веднъж, а после са се смяли на теорията на относителността. Добре де, това си го измислихме, но имаме богата фантазия.

Според въпросните умни глави, марихуаната е пристрастяваща и предизвиква абстинентни признаци при опитите за отказването й, както при другите субстанции с абстинентни синдроми. За целта те проследили здравните показатели на 23 хиляди редовни потребители на канабис, опитали се да откажат този си порок. Канадските учени анализирали данни от 47 изследвания по темата. Оказало се, че почти половината от редовните потребители на марихуана  са изпитали физически и психологични проблеми при опит да се откажат от нея. Станало видно, че колкото по-дълго човек е пушил канабис, толкова по-трудно става отказването след това. Симптомите на абстиненция се проявявали по-често при мъжете, отколкото при жените.

Сигурни сме, че сега, когато прочетеш това, ще си кажеш, че не важи за теб и можеш да я спреш, но така са си казали и останалите, участвали в проучването.

Кефи ли те?

Мистерията “Close to Sun” и “Sherlock Holmes: Crimes and Punishments” безплатни в Еріс Gаmеѕ

Заповядай в дома на четящите хора в България