Погребаха политик в любимия му „Мерцедес“

Погребаха политик в любимия му „Мерцедес“

Южноафриканският политик Чекеде Бъфтън Пицо беше погребан в любимия му „Мерцедес“ Е500, брато. Марката е популярна през 90-те години, а именно тогава бившият бизнесмен кара тази марка „мерджан“.

В последствия я продава, но преди години си купува същия модел, макар и употребяван. Не го кара, защото е прекалено възрастен, но всеки ден влиза в него да послуша радио и да си спомни за вихрените години. Последното му желание към близките било да бъде погребан заедно с „Мерцедеса“.

„Никога не сме имали такива церемонии в такъв тип ковчег – споделя Рабисо Мантутле, директор на погребалния дом Фомолонг. – Трябваше да сме сигурни, че имаме точните размери, за да вкараме колата без проблем. Използвахме рампа и всичко мина перфектно“.

Снимки показват, че Пицо е бил сложен на шофьорското място в изправено положение, със закопчан колан и с ръце на волана. Каква ирония – в България живите карат без колан…

Подобни тип погребения не са необичайни в Африка. Преди години мъж от Нигерия отдаде почит към баща си, като го погреба в ново BMW X5. Преди това, отново в Нигерия, бизнесмен погреба майка си в SUV на „Hummer“.