in

Три добри филма за киновечер във вас

Ще пропуснем частта, в която обясняваме какъв е периодът и защо ти препоръчваме филми, брато. Достатъчно четеш по темата, не е нужно да се повтаряме и да натоварваме излишно съзнанието ти. Тук сме, за да ти ударим рамо в момент, когато твоята Цецка ти каже, че й се гледа някакво филмче, но не знае какво. Трудно ще излезеш невредим от ситуацията, но все пак може да й хараса нещо от следните ни 3 предложения за киновечер. Гледахме ги и ни харесаха.

Професорът и безумецът/The Professor and the Madman

Биографичeн филм, базиран на книгата на Саймън Уинчестър „The Surgeon of Crowthorne“. Продукцията представя хроника на работата по създаването на Оксфордския английски речник. Основен двигател в нея е професор Джеймс Мъри (Гибсън), който обаче получава неочаквана подкрепа от осъдения за убийство д-р Уилям Честър Майнър (Пен). Докато работата напредва, комисията зад тази идея иска да омаловажи приноса на Майнър, докато Мъри настоява той да получи дължимото признание. На пръв поглед ти звучи като нещо, което няма да ти бъде интересно, но играта, заснемането и самият сценарий са за номинация за Оскар. Такава обаче не видяхме да получават…

Джентълмените/The Gentlemen

Завръщането на Гай Ричи в стил “Гепи” и “Две димящи дула”. Не се изненадвай, ако в началото всичко започне с бързи темпове и леко се объркаш. И на нас ни се случи, но после влязохме в джаза. Накрая пък останахме и доволни. Филмът разказва за сблъсъка между европейски богаташи и лица от подземния свят, специализирали се в бизнеса с марихуана. Главен герой е британски наркобос, който решава да включи в бизнеса си династия милиардери от Оклахома.

Банкерът/The Banker

Базирайки се на истинската история на двама афро-американски бизнесмени, които създават рисков план за заобикаляне на расистко-потискащата организация от 60-те години, попречeща на афро-американската общност да живее като всеки обикновен бял американец. Бизнесмените Барнард и Джо Морис са създали революционен и смел план за оцеляване сред установения расизъм в САЩ, помагайки на други чернокожи да постигнат американската си мечта. Те решават да наемат и обучат белия мъж Мат, целта на който е да се представи като богато и привилегировано лице, което е начело на компания за недвижими имоти. Самите те като тъмнокожи играят ролята на портиер и шофьор. Останалото ще научиш от лентата, брато.

Кефи ли те?

Семейство българи: Ало, Кризисният щаб ли е? Под карантинa сме, донесете ни цигари и биричка!

Как да не се побъркаш вкъщи, докато се криеш от коронавируса