in

Нещата, които да правиш вкъщи по време на карантина

Период на карантина е, брато. Непознат момент за човечеството или поне на младото поколение. Принудени сме да си стоим по домовете, за да спасим живота на възрастните и да прекъснем разрастването на вируса. Не ни стигат останалите проблеми, но ето, че те минават сега на заден план, а основният е само един – COVID-19. Споко, и това ще мине, но дотогава наистина си стой вкъщи. Ние ще пускаме редовно статии с цел да намираш повод да се усмихваш.

Гледай сериала Мак Милиони

Голяма схема за много пари, брато. Мак Доналдс и Монополи пускат игра за клиентите, а наградите са като от четирите 7777, но с тази подробност, че ги дават наистана. Проблемът е обаче кой и как ги дава. Схема, за която не знае веригата за бързо хранене и която започва да разплита ФБР. Интересно е, няма да сгрешиш.

Научи се да готвиш

Не е моментът да разхищаваш продукти, но това не пречи да усвоиш някоя нова рецепта. Ако изобщо не те бива в това, можеш все пак да опиташ нещо елементарно. Това ще повдигне духа ти, ще ти даде доза самочувствие и ще ти е от ползва за в бъдеще. Пробвай, не е страшно, но все пак дръж наблизо пожарогасител или поне кофа вода.

Чети коментари

Всеки ден по два пъти поне има пресконференция на Кризисния щаб, брато. Излъчват я във фейсбук, а отдолу е страшно. Можеш да прочетеш всякакви коментари, забавни обяви и теории на конспирацията. С две думи няма да скучаеш.

Мачове

Истинските ги спряха, но не и виртуалните. Ако нямаш плейстейшън, направи си регистрация в Hattrick.org. Това е онлайн футболен симълатор, в който джиткаме от 5 клас, втория срок. Супер реален и интересен. А ако не ти мине черна котка път, можеш да гледаш руското и турското първенство през интернет. Там засега все още има футбол.

Фалшив профил

Направи си такъв, но с женско име и влез в различните групи на майки във фейсбук. След това си отваряш бира и се забавляваш от истеричните им и неадекватни постове. Сега всички си разменят рецепти за правенето на дезинфектант в домашни условия, че дори вече и готвят италианските и китайските продукти с него. Не се ебаваме!

Опознай роднините

Това е добър повод да научиш повече неща за жената, децата или тези, които обитават домът, в който живееш и ти. Напрегнатото ежедневие на моменти ни прави безчуствени празни тела, бързащи от точка А до точка Б. Може би точно за това ни наказва Вселената и иска да ни покаже, че този свят се движи с твърде бързи темпове. Станахме твърде философски настроени, но е факт, че това е идеален момент да си кажеш някоя друга приказка с хората, които обичаш, да чуеш роднини и да имаш основателна причина да им откажеш да се видите. А така ти се искаше…

Прочети книгата, за която не ти оставя време

Едно от най-честите оправдания, които чуваме от хората на тема четене е, че не им остава време. Е, сега е идеалният момент. Гледането на телевизия сериозно уврежда мозъчните клетки, а освен това е пълно с негативни новини. Стоенето във Фейсбук е дори по-опасно. Хвани някоя книга, ако досега не си го правил често, и сам ще осъзнаеш силата на четенето.

В 21 часа излез на балкона

Нова инициатива набира скорост, брато. Всяка вечер в 21 часа българите се готвят да излизат на своите тераси и да аплодират лекарите, които в този момент работят науморно. Това не е шега, а събитие, което видяхме във Фейсбук и се надяваме да се превърне в традиция през следващите 14 дни. Не е много, но пак е жест към хората, които се борят за заразените…

Кефи ли те?

Мач от Висшата лига се игра, но на Football Manager

Армията на САЩ и болната Европа: Една конспирация за коронавируса, която ни изправя косите