in

Мастурбирането подобрява имунната система

Настанаха времена, в които пишем основно за вируси и болести, брато, а дори не сме чукнали 60 години. Споко, далеч сме от тази възраст и се радваме на някои екстри, които предлага животът на сравнително младите.

Но коронавирусът и гриповете ни карат да мислим по теми, от които инак не се интересуваме. Тук сме, за да ти дадем ценен съвет как да укрепиш своята имунна система по приятен начин. Мхм. Нямаме рецепта, но не и и трябва.

Сайтът Big Think излезе с научен материал, който ние прочетохме с интерес между останалите статии за коронависура. Според публикацията, подтикваща ни по-често да шляпаме маймунката,  тялото и мозъкът реагират на химикалите и хормоните, които се отделят при сексуалния акт. Никой обаче не казва, че е задължително да има и втори човек за въпросните действия. Според учените, занимаващи се с тези казуни, и мастурбацията може да се окаже полезно оръжие в борбата с грипа и настинките.

Самозадоволяването, например, предизвиква прилив на допамин и окситоцин, които са известни като “хормоните на щастието”. Но позитивното им влияние не се изчерпва само с подобряване на настроението. Окситоцинът, например, ограничава въздействието на хормона кортизол, който се увеличава в състояние на стрес, страх или паника. Пак според учените, това е най-силният генератор на допамин, който човек може да изпита, без да приема лекарствени препарати.

В същото време приливът на окситоцин и допамин подсилва и имунната система на организма, увеличавайки неговата устойчивост на инфекции и вирусни зарази, твърдят изследователи от университетската клиника в германския град Есен.

Така че, за Бога, братя, мастурбирайте! Вадете пилето и му откъснете главата в името на здравето. 

Кефи ли те?

Пак отложиха “Сити” и “Арсенал”, причината е ясна

Залепиха руснак с тиксо за вратата на Mustang, колата вдигна 140 км/ч