in ,

ФК Пантера, ФК Шехерезада, Бдин Видин и още отбори, които да купи Благо Джизъса

Една новина мина някак вяло покрай коронавируса, но ние сме тук, за да я поставим на фокус. Благой Георгиев, познат като Благо Джизъса, познат още като Исуската, познат и като Христос с татусите, иска да си купи футболен отбор. Ти знаеш, че ние сме пичове и подигравчии, така че сме готови да помогнем с няколко предложения.

ФК “Шехерезада” (Згориград)

Згориград край Враца тръпне за нови футболни подвизи, но в днешно време нищо не става без качествен президент и малко финанси, каквито Исуската има. Името на отбора някак приляга идеално на Благо Георгиев, колоритно е. Първите две нови попълнения вече са ясни – Николай Михайлов и Валери Божинов. Освен това легендата за Шехерезада разказва как цар Шахриар решава да се жени всеки ден за нова девица, която да убива на следващата сутрин. Нещо много присъщо за Благо, но без да стига до крайности.

 

ФК “Пантера” (с. Калояновец)

Божинката и Благо са голяма партия, брато. Бяха заедно в националния, играха и с различни Цецки в Царско село, но не в отбора, а в комплекса. Нападателят Boji86 е луд фен на котетата, а сега Благо има шанс да вземе “пантерите”. Този отбор си има и готов химн, който лично Джизъса ще изпълнява, защото знаем, че има опит. Това момче пращи от таланти. Отборът има богата история – 2 пъти е ставал шампион на окръжната. Сега обаче не съществува по финансови причини. Именно Благо се явява като Спасителя, Избрания, знаеш. Хората в селото ще се кръстят и ще целуват ръката му. ФК “Пантера” мечтае за трети трофей.

“Локо” (Мездра)

Голем отбор, голема надежда. Едно време бяха славни – играеха в “А” група. Сега не мож ги събереш с полиция. Е, добре, кретат там нещо, поритват, подтичват, но ако ги купи от общината наш Блажко, нещата коренно ще се променят. Мездра може да стане столица на Северозапада, да дръпне футболисти на Ботев (Враца), паметникът на Ботев даже да стане, да проходи и да иде у Мездра. Що па не? Що бе? Транспорт има – БДЖ-то е с развита линия, даже не са откраднали релсите, ебаси. Местната кабелна ще отразява мачовете напоително, а Благо и Златка може да вземат и Общината и БКС-то, за да развиват със замах. Акъл имат, мащаб требва.

Националите по футбол

Толкова са зле, че дори не знаем какво трябва да направят, че да им простим един ден и да отидем да викаме за тях с кеф. Ритат топката все едно я мразят, а това, което играят, е някакъв спорт, различен от този, който обичаме. Винаги намират тъпи оправдания за тяхното зверско неможене – напрежение, очаквания и т.н. А най-странното е, че от тях никой не очаква нищо, но все пак… Благо да ги вземе тях и да прави квото иска. Да ги продаде в чужбина и да натурализират некви други, дето краката им не са от друго тяло.

“Бдин” (Видин)

Прайм кво прайм и пак въртим у Северозапада. На сърце ни е, тва е. Бдин Видин е славен отбор. У града се пие, докато има. Футболистите са купонджии, вкарвали са, вкарват и ще вкарват в противниковата врата, а ние ще ръкопляскаме, псуваме и чоплим семки на трибуните. В момента Бдин рита топчето в Трета аматьорска, но кой не е аматьор в нещо у тоя скапан живот? На 15 март играят с Локо Мездра, ако завършат равен, Благо да ги купува и двата отбора. Кво по-хубаво от тва да имаш сателит, бе, брато? Да си менкаш играчите… Да редиш резултати и да вървиш напред с парите… Яко е, направо ние се замисляме дали също да не си купим футболен клуб. Първо да изплатим заема за колелото и ше действаме нещо!

Кефи ли те?

Almond, Dry, Jeweler – българските футболни прякори на английски език

Netflix спира снимките на филм със Скалата в Италия заради коронавируса