in ,

Червеното вино бори психичeските проблеми

Учени от университета в Буфало, САЩ, натискащи на пиенье, направиха много важно откритие, брато. Умните глави обявиха на вселослушание, че червеното вино помага да се отървеш от някои психични проблеми. Подчертаваме думата “някои”!

Благоприятното въздействие на виното върху психичното здраве е доказано чрез продължителни експерименти с лабораторни животни, които са били диагностицирани с депресия и след това са излекувани.

Оказва се, че този вид алкохол помага да се отървеш от мрачните мисли и подтиснатото настроение. Учените допълват, че това не означава употребата на „шокова“ доза алкохол. Причината за всичко това се казва ресвератрол – естествен антиоксидант, който се намира в гроздовите кожи, действа като лечебен компонент във виното.

Има още една важна подробност – учените смятат, че това е важно откритие, но, уви, все още не могат да намерят практическо приложение за него. Работата е там, че е необходимо голямо количество ресвератрол, за да се измъкнеш от депресията. Изчислено е, че за човек с телесно тегло 70 кг, ефективна доза от това вещество ще бъде 700 мг. Точно толкова биологично активен компонент се съдържа в 350 чаши червено вино. Наздраве!

Кефи ли те?

Футболист ухапа противников играч по пениса, наказаха го за 5 години

Еколог наторява паркове със собствените си екскременти