in

Геймър продавал “бяло” през PlayStation Network

Преди месец агенти на ФБР са се свързали със Sony по повод потребител на PlayStation 4, продаващ наркотици през PlayStation Network, брато. Заподозреният с псевдоним Speedola20 е обвинен, че продава кокаин на цена „34 000 долара за килограм“. Бюрото дори пита какви игри е играл предполагаемият наркодилър и напредъка му в тях, пише hicomm.bg.

PSN е цялостна мултимедийна услуга, включваща магазин за игри, стрийминг на филми и музика, както и – ключово за този случай – аудио и текстов чат.

От ФБР научили за предполагаемите дейности на потребителя с истинско име Къртис Алекзандър благодарение на информатор. Чрез него те опитали да купят 100 грама кокаин, които той продавал директно през игра. Името на въпросната не е посочено и няма индикация, че комуникацията в конкретният софтуер се записва от самата игра или от Sony.

Заповедта за претърсване показва как органите на реда все повече питат за данни за потребителите компаниите със собствени конзоли и производителите на свързани с интернет устройства в дома. През май 2017 г. ФБР поиска заповед за издирване с искане на потребителски данни от Sony при разследване, свързано с тероризма.

От Sony подминаха ситуацията без да я коментират.

А нас можеш да подкрепиш като поръчаш най-забавната книга, превърнала се в мъжка библия

Кефи ли те?

Уникален гол на Горан Пандев от 40 метра (ВИДЕО)

8 неща, които не бива да оставяш в колата през зимата