in

Менюто на ресторант в Камбоджа – скорпиони и тарантули

Ако ти е омръзнала храната, която ядеш всеки ден, брато, ние имаме предложение за теб – вземи си почивка и отиди в Камбоджа. Заслужил си го и имаш нужда от нещо ново, различно и екзотично. Няма не искам, вече сме ти взели билет.

Ще минеш временно на нова диета – пролетни рулца с мравки, индийско хлебче самоса от тарантула, понички от копринени червеи, шишчета от скорпиони. Вкусно, нали? Точно това предлага местен ресторант “Бъгс кафе”, отворен от двама французи. Заведиението е специализирано в ястия на базата на насекоми, които обикновено се предлагат на улицата пържени и поляти със сос.

 “Искаме да покажем, че е възможно да се приготвят вкусни ястия с насекоми”, заяви съоснователят на заведението Дави Блузар. Той създал рецептите заедно със свой братовчед и камбоджанския майстор-готвач Сейха Соен.

Летящи мравки с резени гуава, пармезан и сос винегрет с мед, крем от сладки картофи с ларви на пчели, галета от пюре от мравки, пчели, щурци със сирене и кисели краставички, чийзкейк със скакалци – с тези специалитети двамата французи се стремят също да изпратят послание.

Насекомите са евтин източник на протеини и, според Блузар и братовчед му, може да допринесат за намаляване на огромната консумация на месо, която има значимо въздействие върху климатичното затопляне и обезлесяването.

Кефи ли те?

Черен петък и в театъра

Превключването на играчи на FIFA 20 вбесява феновете