in , ,

131 души живеят на най-населения остров в света

Остров Мигинго се намира на езерото Виктория в Африка, брато. Той е спорна територия между Кения и Уганда. Мигинго е с площ от около 1800 квадратни метра, а в бараки върху него живеят 131 души, което го прави най-гъстонаселения остров в света.

Мигинго е заселен едва през 1991 година. Тогава двама кенийски рибари Далмас Тембо и Дордже Кибебе се осмелили да стъпят върху него. Преди да се отправят към Мигинго, те провели ритуал за изгонване на злите духове – сред африканците, живеещи около езерото Виктория, има вярване, че островът е дом на злия дух Калела. Тембо признава, че по време на церемонията е трябвало да даде 300 кг риба.

След това към двамата смели рибари се присъединили около 60 африканци от Кения, Уганда и Танзания. Един от мотивите им за заселване на Мигинго е не само възможността за добър улов, но и създаването на своя собствена община, в която няма неравенство и зло. До 2009 г. населението достига 131 души, а след това уважаемите сенатори Тембо и Кибебе решили да спрат да приемат нови заселници.

Основното препитание тук е уловът на нилски костур, за една седмица едно семейство може да спечели до 200-250 долара, колкото е средната заплата за 2-3 месеца за африканците в съседните страни.

Поддържането на независимостта на държавата Мигинго се дължи на факта, че островът е между Кения и Уганда – нито едната, нито другата страна може да го включи в своята територия и затова те си затварят очите за тези рибари.

През последните двадесет години двете страни влизат 9 пъти във въоръжени конфликти заради споровете около Мигинго. На този остров има пет бара, салон за красота, аптека, както и няколко хотела и четири публични домове. Според правилата на Мигинго, непознат не може да остане повече от един ден. От заселването до днес са изгонени шест души от острова, всички – за кражба. Баси айдуците!

А нас можеш да подкрепиш като поръчаш най-забавната книга, превърнала се в мъжка библия

Кефи ли те?

Най-после нещо официално – HBO обяви „Домът на дракона“. Сериал за семейство Таргариен

Месото е най-вредният продукт за човешкото здраве