in

Ето какво да избягваш и на какво да наблягаш, ако не искаш да се разделите с Цецка

Все повече двойки по света се развеждат – и то често след кратко съжителство.

Първоначално сме влюбени и мечтаем да останем с човека до нас завинаги, но това често се променя. В Америка едва три от десет брака се запазват. The  Atlantic публикува статия с причините за това, позовавайки се на учения Джон Готман, инфото цитира и “National Geographic”. Той основава The Love Lab във Вашингтонския университет, където изследва двойки за стабилността на връзката им.

Агресията води до края на всяка връзка, казва Готман. Щастливите двойки saспокойни и уравновесени по време на връзката. Дружелюбността е ключът към успеха. Който иска трайна връзка с партньора си трябва да го уважава и да бъде приятелски настроен.

Разбира се не винаги е възможно по време на спор да се изричат мили думи, но дори в подобна ситуация е важно спокойно и обективно да се изяснят чувствата и да се даде думата и на другия вместо да бъде обвиняван и да му се крещи.

 Готман допълва: комуникацията е от съществена важност. Двойки, които се игнорират след свади е по-вероятно да се разделят, както и онези, които не могат да се радват един на друг.

От друга страна онези, които са открити с партньора си, вслушват се в него и активно го въвличат във вземането на решения остават щастливи заедно.

Според Готман много хора имат това агресивно и защитно поведение. Това е типичен защитен механизъм и проява на страх, че никога няма да имат щастлива връзка. Добротата е както мускул, обяснява той – при някои е по-изразена отколкото при други. Мускулите могат да се тренират – както и дружелюбността.

Има и още нещо свързано с комуникацията: дори и да ви е трудно да станете от удобното легло, за да направите услуга на партньора си и да му подадете нещо за пиене, по-добре го направете вместо да го игнорирате. Колкото по-добър и открит сте с половинката си, толкова повече ще получите в замяна. Готам говори за спиралата на любовта. А кой не иска да попадне във водовъртеж от любов?

Кефи ли те?

Днес Григор Димитров играе с Новак Джокович. Удри, Гришо!

В Русия пребиха дебил, правил се на бомбаджия в автобус (ВИДЕО)