Модел на Playboy планира да се кандидатира за президент на Хърватия

Модел на Playboy планира да се кандидатира за президент на Хърватия

Изборите у нас са в разгара си, брато. Една срещу друга в битка за София са се вкопчили Мая Манолова и Йорданка Фандъкова. Няма да навлизаме в подробности, не е и от значение. Тук сме, за да вметнем, че нещата можеше да са далеч по-приятни за окото. Ето, например, една Хърватия. Там Ава Карабатич, бивш модел на списание Playboy, обяви желанието си да се кандидатира за президент на изборите, насрочени за 2020 г.

„Политиката е втората ми любов – написа Ава в социалните мрежи. – Вече не мога да гледам всички лоши неща, които се случват с моята страна. Изглежда, че всички наоколо са слепи, но със здрави очи. Младежта ни напуска страната, раждаемостта пада.“

Плановете й включват забрана на абортите след шестата седмица, легализиране на марихуана и проституция, защита правата на жените и много други. Все още е трудно да се оцени шансовете на такъв кандидат на президентските избори, още повече, че в такива случаи винаги има възможност това да е просто един добър PR. Но за нас, страничните наблюдатели, това е все така интересно.