in

„Ферари“ мачка и на виртуалната Формула 1

Големите битки във Формула 1 се пренесоха и в електронните спортове. Десетте отбора от автомобилното състезание имат свои тимове и във виртуалния свят за пръв път през този сезон. В електронния еквивалент състезания се провеждат от 2017 година, но сега надпреварата е по-ожесточена от всякога. Общо кръговете са четири, всеки един от които включва по три старта. Преди броени дни стартира новият сезон. Подобно на Шарл Льоклер, триумфирал след подновяването на сезона в “кралските гонки”, две поредни победи записа и пилотът на „Ферари“ Давид Тоница – първо в Бахрейн, а след това и в Шанхай. Арена на състезанието бе зала „Gfinity“ в лондонския квартал Фулъм. В нея се проведоха общо три тура, последният от които противопостави състезателите на пистата в Баку. Там Тоница отново се качи на стълбичката, но вече не в ролята на победител. Най-бърз във виртуалния Гран При на Азербайджан бе Фредрик Расмусен от „Ред Бул“.

Впечатление пък направи срива на действащият шампион от 2017 и 2018 година Брейдън Лейг от „Мерцедес“. Британецът успя да финишира четвърти в един от трите етапа, изоставайки солидно в класирането. 20-годишният геймър събра едва 22 точки във временното подреждане. Там лидер логично е 17-годишният Тоница с 65 точки, следван от Расмусен с 43. Трети е германецът Марсел Кифер от „Спорт Песа Рейсинг“.

„Бях тук и преди година – призна след надпреварата Пиер Гасли, пилот на „Торо Росо“. – Впечатлен съм от нивото, което демонстрираха състезателите. Начинът, по който караха, бе толкова чист. Това, което ми хареса, беше как те подготвят изпреварването, как прецизират батериите и скоростта. Състезанията вече се доближават до истинските. Вярвам, че електронните спортове тепърва ще бележат масивен прогрес. Самият аз съм геймър и обичам да играя на F1, Call of Duty, FIFA и други.“
Следващият кръг ще се проведе на 2 октомври. Наградният фонд през настоящия сезон е 500 000 долара.

Кефи ли те?

1300 долара за смелчага, който се навие да гледа 13 филма по романи на Стивън Кинг

Ето го най-слабият футболист на FIFA20! Не е български национал!