in

Пет мача, които да не пропускаш този кръг

At an IMFC (Montréal Impact) Football game, Saputo stadium, Montréal, Canada

Клубният футбол отново е тук с пълна сила, брато. След лятна ваканция, на екран отново се завръщат две от най-силните първенства в Европа – Ла Лига и Бундеслигата. И двете вървят отлично с бира и наденички. От теб зависи с кого ще избереш да гледаш някои от най-яките срещи. Ние сме тук, за да те насочим и/или подсетим какво предстои този кръг.

Атлетик Билбао – Барселона

Стартът на сезона в Ла Лига започва с дерби. Атлетик приема действащия шампион на Испания. Домакините се представят солидно у дома, а последният път, когато играха на този стадион, мачът завърши без победител. Дебют за гостите ще направи новата звезда на “Камп Ноу”, световният шампион Антоан Гризман. Аут за срещата е Лионел Меси, лекуващ контузия. Първи минути с екипа на каталунците се очаква да запише и Франки де Йонг, привлечен от Аякс.

Дата и час: Петък, 22 часа
Канал: Max Sport 4

Байерн – Херта

Шампионът на Германия открива новия сезон в Бундеслигата с домакинство срещу непредсказуемия тим на Херта. Байерн не започна особено сполучливо кампанията, губейки с 0:2 финала за Суперкупата на страната от Борусия (Дортмунд). През последните години гостите създадоха не малко ядове на баварците, а моментното състояние на домакините подсказва, че и сега не е изключен сензационен старт на кампанията в Германия.

Начало: Петък, 21.30 ч
Канал: Евроспорт 2

Манчестър Сити – Тотнъм

Пеп Гуардиола със сигурност още стиска зъби от ярост, спомняйки си за двубоя с Тотнъм в Шампионската лига. Тогава на 1/4-финал “шпорите” минаха през иглени уши,а срещата не мина и без намесата на ВАР. Сега, вече в дерби за първенство, “гражданите” са готови да стоварят своята ярост. Направиха го в 1-ия кръг срещу Уест Хем – 5:0, ред е на Тотнъм. Но гостите далеч не трябва да бъдат отписвани. Маурисио Почетино запази гръбнака от основни играчи и ще иска да надгради от миналата кампания. За целта обаче трябва да бъдат печелени точки в дербитата като това.

Начало: Събота, 19.30 ч
Канал: Диема спорт 2

Черно море – Лудогорец

Нещо и от родната Първа лига. След шумния скандал в края на миналия сезон, сега “моряци” и “орли” отново ще се изправят един срещу друг. Този път домакините не се очаква да вадят шестима основни футболисти от първия състав или да ги водят на полиграф. А през изминалата кампания тимът на Илиан Илиев би два пъти Лудогорец. Така че сега на “зелените” отново няма да им бъде лесно, ако няма странични фактори.

Начало: Неделя, 20.30 ч
Канал: Диема спорт 

Уулвърхямптън – Манчестър Юнайтед

Кръгът ще се проточи до понеделник, брато, когато вечерта ще можеш да си отвориш поредна студена бира и да наблюдаваш нещо интересно – Уулвърхямптън приема Манчестър Юнайтед. През изминалия сезон “вълците” се завърнаха ударно във Висшата лига и взеха точки от всеки един тим от топ 6. Сега “оранжевите” приемат тръгналия ударно отбор на Оле-Гунар Солскяер, бил на старта Челси с 4:0.

Начало: Понеделник, 22 часа
Канал: Диема спорт 2

Кефи ли те?

Фейсбук ни предлага професионална помощ, мисли, че ще си посегнем

Майк Тайсън: Пуша трева за 40 000 долара на месец