in

И за нас беше чест!

Най-трудно в една статия се пише уводът и заключението. Особено, когато в главата на автора се преплитат толкова много идеи, мисли и… спомени. Трудно е да се намерят точните думи за това, което представляваше “Шоуто на Слави” за всеки тийнейджър, израснал в началото на новия век. В клас всеки ден се разказваха вицовете, с които водещият слагаше край на поредната вечер, изпълнена с хумор, но и болезнена истина за времената, в които живеем.

Песните, голяма част от които тръгнали именно от студиото зад НДК, също се знаят наизуст от малки и големи. Редицата концерти и препълнени зали и стадиони го доказват. Може би звучим твърде крайни, но вярваме, че няма човек в България, който да остане безразличен, когато стане въпрос за “Шоуто на Слави”. Едни го отричат, други го обичат – така е било по нашите георгафски ширини, така ще бъде и занапред без значение от обекта на тези толкова силни и крайни чувства.

Ние няма да се правим, че през всички 19 години сме били плътно пред телевизора в 22.30 часа. Или дори през последните месеци. И може би това е и самата истина, всичко с времето си. Няма как обаче да не отчетем факта, че сме благодарни, че все пак сме имали едно такова предаване, което е било част от ежедневието ни.

Със сигурност е имало неща, които не ни харестват. Били сме и разочаровани на моменти, но само по себе си “Шоуто на Слави” се превърна в институция и като такава, изискванията и очакванията през годините се повишаваха. Държим да отбележим, че всичко казано до момента е свързано изцяло и единствено с проекта, който в сряда вечер престана да съществува. Тук не взимаме конкретна страна в политиката, защото винаги сме страняли от тази мръсотия.

В това студио чухме и едни от най-силните думи, изричани някога – тези на Георги Калоянчев. Те са монолог от “Кабарето”.

Няма как да не отдадем заслуженото обаче на екипа, който стоя през тези близо две десетилетия зад хумористичното предаване. И за нас беше чест, че можехме вечер, когато бяхме разочаровани от шефа, гаджето или приятел, да се разнообразим с актьорите, музиката и шегите на шоуто. И за нас беше чест, защото у нас най-трудно е да кажеш “Благодаря”. А всъщност е толкова лесно…

 

Кефи ли те?

Фирма пусна пакетчета чай с вкус на бира

Психо милиардер искал да изчисти човешката раса чрез своето ДНК