in

DJ Ross за акциите по клубовете: Отнетата техника може и да не я видим

Росен Чорбаджийки, познат още като DJ Ross, е от онези диджеи, брато, с които можеш да говориш на много и най-различни теми. Разбира от музика, качествени партита и други сладости от живота. Но в конкретния случай ще говорим за далеч по-грозни събития, а именно акциите по нощните заведения.

Самият той бе свидетел на една от последните такива, а част от техниката му бе иззета. Това се случи в София, на едно от касовите пуул партита, на които сме се давили и самите ние от пиене през последните години. Със сигурност решение на казуса има, но той трябва да е в полза на двете страни – младите да се забавляват, а държавата да е спокойна, че има ред. Ех, ако така се действаше и с всички останали проблеми у нас, може би никой нямаше да иска да емигрира.

– Здравей, брато! Как върви лятото? Има ли настроение, защото дочуваме, че много грозни неща се случват по партитата?
– Здравейте, братоци! Партита и лятно настроение ще има всяко лято. Иначе всичко е наред, като изключим постоянните проверки и незаконните действия на някои от държавните институции по време на партитата.

– Всяко чудо за три дни ли ще бъде и сега, или мислиш, че този път новият закон ще бъде в сила през целия сезон?
– Според мен ще бъдя през целия сезон. Много от собствениците на клубове и барове не са доволни, но след като това е законът, сме длъжни да го спазваме. Друг е въпросът колко е удачен спрямо бизнеса и то в разгара на летния сезон. Ще си позволя да дам пример с някои курорти в чужбина. В Будва (Черна Гора), например, можеш да вдигаш шум до 01.00 часа. Според новия закон в Слънчев Бряг, заведенията ще трябва да го правят до 23.00 часа.

– А защо се прави това, къде се крие проблемът?
– За много теории и предположения съм чувал, но защо се прави и защо точно в последните две години, не знам. Допускам, че е заради многобройните сигнали за силен шум в цялата страна. Разбирам, че има хора, които искат да спят и да си почиват, но пък знам как мислят и другите, на които им се излиза и купонясва. Според мен трябва да се намери балансът между това да се осигури спокойствие на едни хора и в същото време да се утоли жаждата за забавление на други.

– Какво ще се случи със иззетата техника? Върнаха ли ви я вече?
– В протокола пише, че техниката ще бъде върната след издаване на наказателно постановление, което може да се забави около един или два месеца, но и за тогава не съм сигурен. С две думи “Прецакан отвсякъде”, брато. Надявам се поне да я върнат в състоянието, в което са я получили. Ако не, ще се борим докрай!

– Какво предстои още това лято? Пропаднаха ли ви част от участията или всичко е наред?
– Лятото ни е пълно. Част от участията отпаднаха, но изкочиха други и всичко е наред. DJROSS & N.A.S.O ще бъдат в Слънчев Бряг, Бургас, Созопол, Лозенец и на много други места. Поздрави на целия екип на БРАТО и весело лято!

Кефи ли те?

ВИДЕО: Селска разправия по американски! Яко млатене в увеселителен парк пред сума народ

Ариен Робен или Летящият холандец