in , ,

Първа лига във FIFA 20? Напълно е възможно

Представяш ли си как бележиш голове на “Барселона”, управлявайки нападателя на “Левски” Станислав Костов или матираш халфовата линия на “Реал” (Мадрдид) с играча на ЦСКА Кристиян Малинов, брато? Със сигурност няма български фен на популярния футболен симулатор FIFA, който да не иска да играе с някой от любимите си родни грандове. С всяко ново издание на компютърната игра, си задаваме въпроса “Дали някой ден няма да видим и Първа лига сред първенствата?”.

Преди това беше възможно, благодарение на родни ентусиасти от “BFL Team”, които след всяка нова версия на симулатора, правеха т.н. “пачове”, които се инсталираха към играта, припомня “Офнюз”. Така, макар и с немалко бъгове, успявахме да играем Шампионска лига с “Левски”, ЦСКА, “Лудогорец”, “Черно море” и др. Имаше дори “Б” група.

Това време обаче отмина. Сега остана единствено българския национален отбор, който за наш късмет, от дълги години е в списъка на “UEFA National Teams” на играта. Ясно е, че това не ни е достатъчно. Друго е усещането, когато се участва в Шампионска лига с някой от родните грандове.

Е, тази година сме доста близо до немислимото. По последни данни, “Левски” и ЦСКА са сред най-желанитe отбори във FIFA 20. Oт EA SPORTS направиха проучване сред феновете на играта. “Червените” са трети сред гласувалите до момента, а “сините” – четвърти.

Друго важно е, че българското първенство е на 19-о място по популярност сред гласувалите. Над 50 хиляди потребители са пожелали включването на Първа лига. Трябва да признаем, че родния шампионат обаче е зад румънското, мексиканската втора дивизия и дори женската Бундеслига. Чудеса няма да очакваме, но дано пък някои от българските отбори бъде включен в “Rest Of World Clubs”. Преди години там бяха “Левски” и “Литекс”.

А нас можеш да ни подкрепиш в Тубата, като се абонираш за нас и гледаш нашите влогове, брато! Мерсаж!

Кефи ли те?

Какви гърди харесваш?

Новите правила във футбола