in

Снимат сериал за Гунди, може да има и филм

За тях има песни, стихотворения, паметници. Увековечени са в историята на България като едни от големите є футболни герои. Трудно ще се намери човек, който ще каже лоша дума по адрес на Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков. А по нашите географски ширини това е рядко срещано явление. От гибелта на двамата футболисти изминаха цели 48 години. Тази неделя отново ще погледнем с тъга към календара, спомняйки си за онзи фатален 30 юни. Именно на този ден през 1971 година двамата футболисти на „Левски” потеглиха към Враца, а всъщност към безвремието. Всенародните любимци така и не пристигнаха за юбилейния мач на „Ботев” по случай 50-годишнината на клуба. А катастрофата край Витиня е сред най-болезнените моменти в историята на българския спорт.

Сега, близо половин век по-късно, един проект е на път да съживи спомена за „сините” легенди – сериал, в който Гунди ще бъде главен герой. Сценарист на филмовата поредица е Емил Бонев, а в основата му стоят Иван Христов и Андрей Арнаудов. Известните телевизионни водещи и продуценти са сред най-популярните привърженици на „сините” и през годините на няколко пъти работиха успоредно с ръководството и феновете на столичния гранд.

„Потвърждавам информацията ви – призна Иван Христов пред „Труд”. – Имаме проект за такъв сериал. Сценарист ще бъде Емил Бонев. Неговата инициативност и труд през последните години са безценни. Идеята е да бъде сериал, който да продължи в пълнометражен филм. Проектът е мащабен и изисква своето финансиране. Необходими са много пари и затова сме в начална фаза. До момента бяха проведени кастинги и пробни снимки.”

На въпрос какво ще се разказва в поредицата, Иван Христов открехна завесата, но не пожела да разкрие абсолютно всичко: „За времената в България през 60-те и 70-те години, когато у нас имаше ценности, които вече ги няма. Ще бъде една машина на времето, в която Гунди ще бъде главен герой. Останалото е тайна и не мога да разкрия нищо повече.”

Именно поради тази причина продуцентът не пожела да коментира и кой актьор ще влезе в обувките на Георги Аспарухов-Гунди. Според приближени до продукцията обаче, между двамата има огромна визуална прилика.

Иначе до момента родното кино не познава подобен проект. През годините е имало единствено документални филми за изявени спортни личности. Сред тях има и такъв за Гунди на режисьора Михаил Гецов.

Източник: в-к “Труд”

Кефи ли те?

Двама полицаи са арестувани заради продажба на наркотици

Гледай бенефиса на Вергов и Карамазов в “Спанак с картофи”