in , ,

Историци заявиха: Дракула е българин

Влад Цепеш – Дракула, воеводата на Влашко, е българин, заявиха във Велико Търново известните професори Николай Овчаров и Пламен Павлов, брато. И ние сме изненадани, колкото и ти.

Проф.Овчаров вече откри следи от обсадата на Дракула на средновековната крепост “Калето” в Свищов през 1461 г. Това го накарало да се зарови във влахо-български грамоти, за да покаже с факти, че Търновското царство и влашките воеводи са кръвно свързани. Нещо повече – до края на XVII в. масово говоримият език за аристокрацията във Влахия е българският, сочат старинните документи, които учените цитираха.

“До XIII в. земите на север от Дунав са български. Управлявани са от български боляри – т.е. владетелите са българи по произход”, обясни проф.Овчаров. Влашките и молдовските воеводи, които продължават битката срещу османците след падането на България, са издънки на българо-куманската династия Басараб.

“Влад III Цепеш е внук на воеводата Мирчо Стари – съратникът на цар Иван Шишман. Те са най-последователните борци срещу османското нашествие на Балканите. За разлика от останалите владетели, те никога не дават войска в Османската армия. Мирчо Стари дава този клон на династията, от която е Влад Цепеш”, разказва Овчаров.

А предисторията на класическия хорър „Дракула“, вдъхновена от бележките и записките на Брам Стокър, вече е на пазара, брато. „Дракул“ е разтърсващ готически роман, който разкрива не само истината за Дракула, но и за Брам Стокър, както и историята на загадъчната жена, която ги свързва.

“Годината е 1868. Двайсет и една годишният Брам Стокър се е затворил в пуста кула, готов да се се изправи пред неописуемо зло – пише издателство “Плеяда”, което стои зад романа. – Въоръжен само с разпятие, светена вода и пушка, той се моли да оцелее само една нощ, най-дългата от живота му”.

А нас можеш да ни подкрепиш в Тубата, като се абонираш за нас и гледаш нашите влогове, брато! Мерсаж!

Кефи ли те?

Кобрата: Вече водим преговори за мач с Руис през ноември

Not Safe For Work
Click to view this post

Къдрави и секси (СНИМКИ)