in

Хиляди няма да работят, за да гледат финала на “Игра на тронове”

Последният епизод от сериала “Игра на тронове”, който се оказа същински феномен в историята на телевизията, идва и плаши до смърт работодателите, брато. В българския ефир финалът на сериала ще се излъчи от 4:00 сутринта в понеделник по HBO.

Ново проучване, проведено от Института за работна сила в Кронос, показа, че излъчването на шестия епизод от последния осми сезона на ТВ сериала ще доведе до огромен спад на продуктивност на множество работни места идния понеделник. Това се дължи на факта, че много от феновете на шоуто ще пропуснат работния ден, за да гледат и обсъждат грандиозния финал, а някои просто ще дойдат по-късно на работа, но емоционално афектирани от случилото се на екрана.

В проучването са се включили 1090 работещи възрастни хора, пише fakti.bg. То показва, че отсъствието на толкова много работна ръка в един и същи ден ще бъде толкова пагубно, колкото и самия епизод за някои от героите в него.

Виж и това: Семейство Симпсън предсказаха новия епизод на „Игра на тронове“

“Приблизително 27,2 милиона служители плануват да гледат финала на “Игра на тронове” и признават, че или ще пропуснат работния ден на цяло, или ще работят от вкъщи, или ще дойдат по-късно на работа заради края на сагата.”

На база на проучването се очаква около 10,7 милиона американци да не се явят изобщо на работа, а близо 2,9 милиона ще закъснеят значително.

Въпреки че проучването е проведено в САЩ, очакванията са тази тенденция да се пресели и в Европа. Милиони европейци също следят внимателно сериала и са готови да жертват работния си ден заради финала на хитовата продукция на HBO.

А нас можеш да ни подкрепиш в Тубата, като се абонираш за нас и гледаш нашите влогове, брато! Мерсаж!

Кефи ли те?

Сервитьор обърка поръчката и почерпи клиент с вино за 10 бона

Ето коя нация се напива най-много