in

Известна атракция в Мароко се оказа нагласена

Живеем във фалшив свят, брато. Това изречение можеш да го срещнеш често в нашия сайт и си е самата истина. Поредното доказателство идва от Мароко. Там местни жители бяха хванати в измава в името на… парите. Мхм, нищо ново под слънцето.

Известната атракция на пътя между Маракеш и Есауира включваше редица кози, качили се върху дърво, за да се хранят. Гледката бе обявена като феномен и се радваше на сериозен интерес от турсисти. А марокански находчиви жители взимаха пари от посетителите, за да се си правят снимки.

Оказа се обаче, че всичко е нагласено. Местните взимали кози от съседните райони и ги качвали сами на дърветата на специални за целта платформи. В края на деня далавераджиите прибирали животните вкъщи, а рано на следващия ден всичко се повтаряло отначало. Случва се дадена коза да се умори и да се наложи да бъде заменена с друга – и за това е помислено.

Вдействителност в Мароко има райони където козите се катерят въхру дърветата Арган. Но мароканците осъзнали, че тази гледка предизвиква сериозен интерес сред туристите и им дошла гениалната идея да създадат фалшиви атракции, които представяли като феномен.

Кефи ли те?

Година по-късно: Хиляди тръгват към Копитото в памет на Боян Петров

Ето кой умря в Дългата нощ на “Игра на тронове”