in , ,

Градинар наряза осем гейове и ги зарови в саксии

Дълго време Брус Макартър е любимец на съседите си, брато. Бил обикновен градинар. Обичал да изпипва работата си. Винаги оформял старателно храстите с рози на клиентите и внимателно поливал тревистите пътеки. Никой в Торонто не очаквал, че един ден дружелюбният пенсионер ще се окаже сериен убиец.

68-годишният мъж е разкрит случайно, съобщава “168 часа”. След множество сходни убийства през няколко години полицията в Торонто започва да преразглежда стари случаи с надеждата да намери извършителя. Убийствата са направени в периода 2010-2017 г., като всички са от гей общността, а някои от убитите са били имигранти от Южна Азия и Близкия изток.

В старите документи властите забелязали името на Макартър под обвинение в нападение на гей селище през 2001 г., когато с метален прът пребил един човек. Две години по-късно той признава вината за това нападение и след взета ДНК проба полицията му забранява да се доближава до предградието.

Докато разследващите се ровели в старите документи, името на градинаря се появило и при друг случай при изчезването на мигранта Скандараваджа Наваранама. Три месеца по-късно изчезва Абдулбашир Файзи, а през ноември 2012 г. и афганистанецът Маджид Кайхан. Полицията вече била сигурна, че случаите са свързани, но не очаквала, че и тримата са убити.

През август 2015 г. изчезнал петдесетгодишният Соруш Махмуди, а същата година полицията открила и тялото на Кирошанкумура Канагарнтама, мигрант от Шри Ланка. Името на Макартър отново започнало да се появява и той бил извикан на разпит. След това е освободен поради липса на доказателства.

През следващите две години по сходен начин изчезват още трима души. Единият от тях дори имал сексуална връзка с Макартър. Вече били твърде много случаите, в които се споменава името на уж обикновения градинар. Полицията започнала интензивно разследване, а в гей селището настъпила паника. Много от жителите се изселили.

Домът на Брус Макартър е поставен под наблюдение и не след дълго той се издава. Те забелязали млад мъж, който влязъл в къщата на Макартър. Това им се сторило толкова подозрително, че нахълтали вътре и имало какво да видят: момчето лежало вързано, но невредимо.

Най-накрая Макартър е арестуван. В дома му са намерени големи черни найлонови торби, хирургически ръкавици, черни гумени въжета за връзване и спринцовка.

Това е едно от най-големите разследвания в историята на канадската полиция и истински ужас за местното население.

Като в хорър филм започнали да намират части от човешки тела. За да прикрие следите си, градинарят ги заравял в домовете, в който работел.

Под добре озеленените поляни се криели мъртъвци, а в саксиите полицаите намирали отрязани пръсти, китки и крайници. В момента властите в Торонто претърсват всички имоти, в които е работил градинарят, очаквайки да се натъкнат на части от човешки тела.

Макартър вече е признал, че е нарязвал и погребвал жертвите си там, където никой не би ги търсил. Заснемал ги с фотоапарат и запазвал част от дрехата им, украшение или бижу като спомен от убийството.

Според разследващите, макар и дружелюбен на пръв поглед, Макартър е истински психопат Броят на жертвите му все още не е уточнен, като за момента е потвърдено за осем души. Съдебният процес срещу мъжа започна в началото на февруари, като в него ще свидетелстват приятели и роднини на убитите.

Очаква се Макартър да получи доживотна присъда за всяко убийство, тъй като това е най-високото наказание, което канадският закон предвижда за умишлено убийство.

В момента властите в Канада се свързват с бивши клиенти на градинаря. Инспектирани са над 30 къщи, а множество саксии с растения са изпратени за изследване.

Кефи ли те?

Любимите книги на Стивън Кинг

Джошуа: Ще се застрелям в главата, ако Милър ме победи