in

Eл Чапо доживот сам в килия по 23 часа на ден

Присъдата е ясна, брато – известният накробарон Хоакин Гусман, познат още като Ел Чапо, бе признат за виновен по всички 10 обвинения. След четиримесечно заседания Бруклинският федерален съд се произнесе – мексиканецът е отговорен за контрабандата на 155 тона кокаин на територията на САЩ, а също и за внос на марихуана и метаамфетамини. Има и още грехове, заради които се превърна в най-издирваният престъпник през последните две десетилетия.

Това е и причината той да бъде изпратен да лежи до края на живота си в най-строгия възможен затвор на територията на Щатите – ADX във Флорънс, щата Колорадо. Въпросният зандан е известен още като Алкатраз на скалистите планини. Никой не се е измъквал от този затвор никога. Ни-ко-га!

Той е открит през 1994 година и към днешна дата в него има 402 престъпници, сред които и терористи. Именно там излежава присъдата си Джохар Царнаев – атентаторът от бостънския маратон.

А килията на Ел Чапо ще бъде с размер 2 на 3.6 м. Най-голямата екстра е 10-сантиметров прозорец, от който обаче не се вижда небето. А мексиканецът ще има на разположение най-много един час на ден, който да прекара извън килията. Ще може да чете вестници, но само стари публикации, за да поставят преграда между затворниците и външния свят.

Не е изключено, дори е много вероятно, Ел Чапо да бъде пратен в Range 13 – крило, което разполага с четири идентични стаии, а затворниците често биват премествани в различните помещения, за да се предотврати евентуално бягство.

Препоръчваме ти още: Съпругата на Ел Чапо провокира в Инстаграм

Кефи ли те?

21-годишна се омъжи за… зомби

Вече може да трием пиянските си съобщения във Facebook