in

Airbnb плаща, за да живееш в Италия три месеца

Платформата Airbnb търси четирима късметлии, които да живеят три месеца в Италия, брато. Въпросните ще трябва да пият вино, да правят домашна паста и да произвеждат продукция в живописното градче Гротоле.

Както у нас така и в Италия малките планински села са изоставени от по-младите поколения, защото въпреки техните приказни пейзажи, не предлагат много по отношение на професионални възможности. Това е и в оставата на редицата празни домове. Само в Гротоле те са 600, а населението е сведено до едва 300 души.

Това доведе до възхода на albergo diffuso – буквално „разпръснатия хотел“, в който туристите плащат да се хранят в незаетите жилища и да се радват да бъдат част от селска общност за известно време.

Споразумението на Airbnb с Гротоле е компанията да осигури финансиране за града за три сгради, които да се реновират и превърнат в нов обществен център. Също така ще финансира почивките и местните жилища за четирима души, които са съгласни да бъдат домакини на гостите на градчето, дошли  да трупат преживявания. За наетите от компанията хора ще има и още една задача – да пишат за Гротоле, за да може и други хора да се запалят по идеята да посетят това приказно място…

Кандидатствай тук, ние го направихме! 

Кефи ли те?

Само на българин може да му свърши…

Момче съди родителите си, защото го кръстили Гейлорд