Airbnb плаща, за да живееш в Италия три месеца

Airbnb плаща, за да живееш в Италия три месеца

Платформата Airbnb търси четирима късметлии, които да живеят три месеца в Италия, брато. Въпросните ще трябва да пият вино, да правят домашна паста и да произвеждат продукция в живописното градче Гротоле.

Както у нас така и в Италия малките планински села са изоставени от по-младите поколения, защото въпреки техните приказни пейзажи, не предлагат много по отношение на професионални възможности. Това е и в оставата на редицата празни домове. Само в Гротоле те са 600, а населението е сведено до едва 300 души.

Това доведе до възхода на albergo diffuso – буквално „разпръснатия хотел“, в който туристите плащат да се хранят в незаетите жилища и да се радват да бъдат част от селска общност за известно време.

Споразумението на Airbnb с Гротоле е компанията да осигури финансиране за града за три сгради, които да се реновират и превърнат в нов обществен център. Също така ще финансира почивките и местните жилища за четирима души, които са съгласни да бъдат домакини на гостите на градчето, дошли  да трупат преживявания. За наетите от компанията хора ще има и още една задача – да пишат за Гротоле, за да може и други хора да се запалят по идеята да посетят това приказно място…

Кандидатствай тук, ние го направихме!