in

259 смъртни случая за шест години заради селфита

В тази епоха на активно развитие на социалните мрежи, брато, хората започнаха да забравят, че „сърцата” и “палците” под снимката далеч не са най-важното нещо в живота. В преследването на харесвания и коментари мнозина поеха през годините неоправдани рискове, за да заснемат необичайно селфи на опасни места. И в крайна сметка се простиха с живота си. 

Желанието на хората да се откроят от останалите потребители на Фейсбук и Инстаграм доведе до факта през последните шест години 259 души да починат в резултат на „неуспешни” селфита. Учените от Индийския медицински институт проведоха проучване, по време на което научиха много за това привидно просто упражнение да се снимаш на нестандартни места. 

Според статистиката през последните шест години броят на произшествията с фатален изход в резултат на „опасни снимки“ се е увеличил значително. През 2011 г. имаше само три такива инцидента. Само за 2018 година те са 97. Това е по официални данни, но може да има много повече. Също така учените са открили, че най-много са случаите в Индия. Следват Русия, САЩ и Пакистан. А 85% от починалите са на възраст между 10 и 30 години.

През 2015 г. момиче почина, след като се изкачи на покрива на влак, за да заснеме грандиозна снимка, но случайно докосна проводник с високо напрежение. Мексиканец пък случайно се застреля, докато записваше видео в социална мрежа. Оскар Агилар Отеро имал неблагоразумието да използва зареден пистолет, а след като се прострелял лекарите не успяха да спасят живота му.

Има и друг записан фатален момент – на две приятелки, правещи си селфи, докато едната от тях шофира. В следствие на последвалата катастрофа Колет Морено загина. А само след дни била нейната сватба…

Всички тези примери са само, за да ти покажат, че на първо място трябва да бъде безопасността и разума. Защото лайковете нищо не носят в този живот, освен подхраване на егото и фалшивото усещане, че си харесван/а…

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Чарлийз Терон – новото гадже на Брад Пит (СНИМКИ)

Йога учител в болница, след като опитал да си направи фелацио