in

Три филмови предложения, перфектни за неделя вечер

Неделя е, брато, а времето е само за вино, калорифер и киновечер. Тук сме, за да ти помогнем. Не, нямаме духалка, която да ти подарим, а вино не можем да ти пратим, защото ни е кът. Виж, можем да ти подшушнем някой друг читав филм, а в днешно време те са кът.

Нито звук/A Quiet Place (2018)

Ако пазиш тишина, може и да оцелееш. Идеално послание, което да отправиш към твоята Цецка. Ако ти е трудно да водиш подобни разговори, пусни й този филм. Тънък намек.

Приличен екшън-трилър, в който в центъра на историята е четиричленно семейство – майка, баща и две деца, които живеят в пълна изолация в провинцията и единственият им шанс за оцеляване е като следват три прости на вид правила: не издавай нито звук; следвай пътеката или ще умреш; светне ли червено – бягай. Изключително трудна задача, която става невъзможна, предвид житейските обстоятелства, пред които се изправя семейството.

Trumbo / Тръмбо (2015)

Препоръча ни го авер, на когото имаме доверие, но в крайна сметка всичко опира до вкус. Лентата разказва историята на сценариста Далтън Тръмбо за борбата му с прочутата авторка на клюкарска колонка в „Лос Анджелис Таймс” Хеда Хопър и отказа му да свидетелствата пред парламентарната комисия за антиамериканска дейност (организирана от печално известния сенатор Джоузеф Макарти като „лов” на комунисти в редиците на Холивуд), за което попада в затвора и получава забрана да работи на територията на САЩ. Това обаче не пречи на творческата му дейност и през 50-те и началото на 60-те той написва в изгнание сценариите за „Gun Crazy”, отличения с „Оскар” „The Brave One!”, „Изход” и „Спартак”. През 1992 г. Тръмбо е награден посмъртно с „Оскар” за „Римска ваканция” от 1953 г.

A Walk in the Woods (2015)

Ако ти се гледа нещо леко и ненатоварващо, а неделята е точно за такива филми, препоръчваме ти този. Не подхождай с големи очаквания и шансът да се разочароваш в края му ще намалее драстично. Филмът е по едноименния роман на Бил Брайсън („Кратка история на почти всичко”), в който той описва опита си да преоткрие себе си, поемайки по дългия 3381 километра „път на Апалачите”, придружаван от стар приятел – чешит, с когото обаче не са се срещали от години и отношенията им не са от най-хармоничните.

Кефи ли те?

Месар отвори хотел, в който наденичките са на почит (СНИМКИ)

ВИДЕО: Тодор Живков за парите