in

Учен изследва защо жените стават проститутки

Смята се, че жените стават проститутки заради сериозни трудности в живота, които ги лишават от стабилни доходи. Други пък биват принуждавани. Теориите са много, но малцина са тези, решили да проверят истинската причина. Учени от университета в Пердю, САЩ, не се задоволиха с догадки и проведоха социален експеримент.

Д-р Джъстин Лемили се опита да разбере част от загадките на този бранш. За тази цел той проведе проучване, включващо 200 секс труженички, които му разкриха истинските причини за участие в проституция. Тук някъде трябва да вметнем, че изследването е направено в Швейцария, където тази професия е напълно легална. Според учения, в страни, където този бизнес е забранен, резултатите от проучването могат да бъдат различни.

Но поне за Швейцария се оказа, че много от тези момичета решават доброволно да станат проститутки. Професията им се струва интересна и печеливша. След като работили в областта известно време и след като имали време да оценят всички плюсове и минуси, те признават, че не съжаляват за своя избор.

В доклада си Лемили сподели следните данни:

средната възраст на проституиращите е 32,1 години

средната възраст, в която момичетата са започнали проституция, е 23,1

колко дни седмично средно работят като проститутки – 4,3 дни

средният брой клиенти на седмица е 13.5

средната седмична заплата е 1305 долара

Проучването показа също, че 25,4% от момичетата работят по улиците, а останалите – в специални за целта салони и публични домове. Сред 200-те участвали в допитването повече от половината ( 55,4% ) заявяват, че искат да променят вида дейност, но поради определени житейски обстоятелства те все още не могат да направят това. 37,3% са избрали тази работа съзнателно и са напълно удовлетворени от нея. Други 28.5% разкриват, че са започнали, защото не са намерили друг източник на доходи. Разбира се, има и такива, които го правят, защото имат нужда от пари за наркотици, а други – изплащат дългове.

Кефи ли те?

-1 Points
Upvote Downvote

“Юве” и “Милан” в спор за първи трофей през 2019 г.

Епична битка между петима изпълнители за Най-добър рапър на 2018