in , ,

Колата вече ще разпознава настроението на водача

В автономно движещите се автомобили на бъдещето хората ще се натъкват на непознати досега технологии, брато. Например инженерите на корейския производител Kia разработват система, която използва изкуствен интелект, за да разпознава биосигнали у водача. В реално време компютърът на автомобила анализира тези сигнали и “разбира” какво е настроението на човека зад волана – дали ще псуваш като каруцар или си на кеф, че колежката ти е врътнала еднан бърза, няма проблем. Колата ще разбере как и защо!

В резултат интериорът автоматично се адаптира към моментното настроение на шофьора, като избира най-подходящия цвят вътрешно осветление, музика, температура на въздуха, изображение на екраните и други настройки. Целта е да се създаде подходяща атмосфера за хубаво преживяване по време на пътуване.

Това е първата по рода си система за разпознаване на биосигнали у водача. В нейното разработване участват активно учени от престижния Масачузетски институт по технологии. Иновацията бе представена пред публика на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас заедно с крайно футуристична интерактивна концепция за автомобил на бъдещето.

Кефи ли те?

Къде още не трябва да пускат хора

Десет педизвикателства за кариера на FIFA 19