in

Десет педизвикателства за кариера на FIFA 19

Играем FIFA, брато, вече повече от 20 години. Наречи ни чичковци, няма да се сърдим. С тази разлика, че преди години пиехме газирани напитки, докато късахме мрежи, а сега подлагаме с биричка. Комбинацията си е топ.

Сам разбираш обаче, че с течение на времето малко са отборите, с които не сме играли. Това кара и пичовете от EA Sports да сменят често първенствата, за да има нещо свежо. Но тези като нас, които често разцъкват на Кариера, вече зациклят при избора на нов отбор, с който да се пробват.

Решихме да ти дадем няколко предизвикателства или по-скоро идеи, за да пробваш нещо различно.

От дъното до върха

В тази графа попадат нискоразредни отбори от първенствата от топ 5 на Европа, брато. Даваме ти по един или два примера от отделните държави, а идеята е да ги извадиш от блатото и да ги върнеш към бляскавите години, каквито всеки един от тях е имал.

Англия

Съндърланд и Портсмут бяха страшилища във Висшата лига, но сега кретат в третото ниво на английския футбол. И докато “черните котки” имат малко по-солиден бюджет, но “Помпи” трябва да се справят с по-оскъдни средства. Всичко това прави мисията по-трудна, но и по-интересна. А няма да е фантастично, ако върнеш един от тези два тима в елита, където да шиеш грандовете. И двата отбора са го правили през годините.

Германия

“Енерги Котбус” е част от трета лига. Бюджетът е малко над 1 млн. евро и за да вземеш по-читави футболисти, ще трябва да продадеш някои от твоите. Тимът няма много възможности, но и очакванията са ниски – да налагаш млади играчи и да стоиш далеч от зоната на изпадащите.

Италия

Предизвикваме те да поемеш “Лече”, където преди години на два пъти игра Валери Божинов. Тимът е новак в Серия Б, но въпреки това има 6 710 000 млн. евро за нови. Има и българин в състава – Радослав Цонев. Твоята цел е да ги върнеш в Серия А, където им е мястото.

Франция

Най-голямото предизвикателство, което можем да ти дадем, е да направиж скромния ФК “Париж” конкурент на ПСЖ в Лига 1. Този отбор в момента е сред най-слабите във втора дивизия, но с твоя помощ това може да се промени. За разлика от своите съграждани обаче, тимът от Лига 2 има само 3 млн. за селекция.

Испания

“Депортиво” е друг клуб, който през годините се радва на велики победи. Карло Анчелоти и “Милан” още помнят онова поражение в Шампионската лига с 4:0, с което испанците продължиха напред. При все, че първият двубой бе спечелен от “росонерите” в Милано с 4:1. Сега “синьо-белите” са в Сегунда дивисион. Твоята цел е да ги върнеш в Шампионската лига.

Възроди спящите грандове

“Парма” отново е в Серия А, но вече не разполага с онзи тим, който преди две десетилетия стряскаше сънищата на най-големите в Европа. Сега там е Жервиньо, а останалите играчи са ти слабо познати. Ти обаче можеш да изградиш нов състав, с който да влезеш в битка с “Интер”, “Наполи” и “Ювентус” за първото място в Серия А.

“Рейнджърс” е друг тим, който изживява своя ренесанс. “Сините” сега са бледо подобие на онзи отбор, който се бореше със “Селтик” за титлата в Шотландия. Сега “детелините” са абсолютен хегемон, след като големият съперник трябваше да преживее банкрут.

Същата мисия можеш да имаш с “Астън Вила”, “Лийдс” или “Нотингам”, три английски отбора, които имат редица успехи, но от години кретат в Чемпиъншип. От изброените обаче, бившият тим на Стилиян Петров има най-скромен бюджет – близо 5 млн. паунда. Този на “Лийдс” е близо два пъти по-голям, а малко изненадващо, но “Нотингам” разполага с близо 20 млн. за селекция.

Далеч от Европа

Ако всички тези първенства и дивизии са ти писнали до болка, можеш да опиташ далеч от Европа. Хвани “Бока Хуниорс”, където играе Карлос Тевес. Имаш 17 654 000 млн. паунда за селекция и можеш да привлечеш някоя звезда от Стария континент, за да ти прави кефа.

* Отправи ни и ти предизвикателство с коментар под статията, брато! Приятна игра! 

Кефи ли те?

Колата вече ще разпознава настроението на водача

Пак ли се провали, Гришо?