in

8 неща, които да направиш на 8 декември

Започваме по същество, брато – няма изпити, няма сесия, няма кофти даскале. Днес е Студентският празник, 8 декември, ден който всеки един уважаващ себе си българин е празнувал поне веднъж в живота, без значение дали е стъпвал в висше учебно заведение или не. За този ден от годината има песни, митове, а дори и предания от по-опитните. Ние сме от тях, няма да те лъжем. Празнували сме на този ден повече пъти, отколкото сме изкарвали шестици по време на семестъра. Редно е сега да предадем тези наши знания, които са всичко друго, но НЕ и плод на фантазията ни. Почваме…

Целувай се с момиче, което току-що е повръщало

Екзотика. Този миг ще ти осигури легендарен статут в университета. Всички, присъствали на купона, ще те сочат с пръст и ще ти се подиграват, но вътрешно ще ти завидят, защото не те вкусват киселия стомашен сок на грозноватата перничанка, а ти. Именно ти си човекът, замезил с краставички втора употреба, а в кариеса на своята изгора си намерил и малко руска салата от “Кенар”. Фактът, че тя е повърнала ще те настърви още повече, защото вече няма какво да губиш, знаеш че трудно това ще се случи втори път и вероятността това да стане по време на фелацио е с коефициент 9. Мачкай, животно!

Да се прибереш на “плюс”

Важното е да не си на “минус” след подобно изтерясване, брато. На 8 декември харчиш за пиене, коври, салфетки, още пиене и за банички в ранните часове на следващия ден. Когато се прибереш у дома, ако все още имаш някакви останали пари, ще си Бог. Поне в нашите очи, защото това не ни се е случвало.

Вземи си сувенир

О, колко спомени изникват в главата ни. Свързани са със стелки от таксиметрови коли (онези, върху които си слагаш краката, когато преди това си газил в калта), с полупразни бутилки и дори с една тиква. В ден като този е задълже и ти да се сдобиеш със сувенир, който да ти напомня за този ден. Не говорим обаче за магнити от село Рудозем или за пощенска картичка. Визираме нещо велико, така веднъж задигнахме един шейкър от бара на столична дискотека. И до днес си го гледаме и ползваме. Твой ред е сега, огледай се хубаво в разгара на купоня.

Не си търси гадже

Шансът да пориш вълните на някоя Цецка са огромни на 8 декември. Ние бяхме близо да направим грешка, като аха да се влюбим в една мацка на студентския празник преди години, само и само защото ни даде да й бръкнем под блузата, за да бройкаме лисичите й муцунки. Ебати изречението! На Осми всичко иска хой, брато. Не си хващай гадже на този ден, защото със сигурност няма да й бъдеш втория. Мисли!

Свали учителка

И не с шамар! Ако боднеш даскалица, ще си го върнеш за всички унижения, започващи след въпроса “защо си без домашно днес”. Не си мисли, че само студентките искат да скъсат синджира. Онази очилата професорка по Българска фиология в ъгъла, като гледа всички пияни и защурили, със сигурност не си мисли за граматиката на Йозеф Добровски. Жули!

Научи си за изпита

От друга страна, идва сесия, брато. Седни си на задника и направи нещо полезно за себе си – научи си! Всеки ден можеш да пиеш до на*иране, що требва да го правиш в ден, в който имаш свободно време да натрупаш знания от книгите и да оправдаеш разходите на вашите за квартира, ядене и семестри. Този съвет, разбира се, е само за най-извратените.

Направи се на пиян

Искаш да кажеш на оная готина Цецка от курса, че искаш да я нарешиш? Искаш да натиснеш на целувки другата, дето ти е хвърляла белтъци? Решението е само едно – направи се на пиян! Верно е, че можеш да изглеждаш тъпо, но няма как иначе да покажеш завидна смелост. Така по всяко едно време можеш да кажеш също, че ти е лошо и отиваш да си легаш с единствената цел да спестиш пари. Нали не ти се ядат пак цял месец принцеси с кайма, колкото монетата от 50 стотинки в средата?

Създай приятелство за цял живот

Трудна, но много силна цел. Пиянските вечери имат и своите плюсове. През годините сме се запознавали с редица хора на по чашка, а след това са с превръщали в наши приятели. Всичко започва с едно “наздраве”, продължава с въпроси от рода “ти от кой отбор си”, след това плавно минавате на темата с бившите гаджета, оказва се, че сте кормили една и съща и тук някъде вече го чувстваш като свой брат. Алкохолът също спомага да се гушкате, да си отправяте поздрави чрез диджея и дори да ударите един дует на караоке, въпреки че отстрани това изглежда твърде хомо. Следва размяна на телефон и фейсбук и на сутринта осъзнаваш, че вместо да си свалял някоя Цецка, ти си забил… мъж. Но пък това може да е едно красиво приятелство за цял живот…

БОНУС:

Събути се на странно място…

Кефи ли те?

National Geographic избра топ снимките за 2018 г., ненормално яки са – виж ги

Not Safe For Work
Click to view this post

Eто как да разбереш дали жена ти кръшка