in , ,

Модрич направи Хърватия първата държава от бивша Югославия със “Златна топка”

Снимка: france football

Хърватия стана първата държава от бивша Югославия със “Златна топка”

Хърватският футбол вече може да се похвали със “Златна топка”. Лука Модрич спечели скъпоценния приз и стана първият хърватски играч получил признанието на “Франс Футбол”. По този начин родината му се нареди до 18 други страни, които имат поне един носител на “Златната топка”. В този престижен списък е и България с върха на Христо Стоичков от 1994 година. Трябва да отбележим, че българската легенда има и “Сребърна топка” – от 1992 година.

Снимка: france football

“Спечелиш ли “Златната топка”, си част от най-великите във футбола – каза Модрич. – Вече трябва да свиквам с тази мисъл. За мен е невероятна чест да бъда тук и да получа тази награда. Това е повече от сбъдване на детската ми мечта. Искам да благодаря на семейството и съотборниците ми, както и на хърватския президент за топлите думи”.

Държавите със “Златни топки” във футбола: БЪЛГАРИЯ, Германия, Франция, Италия, Бразилия, Англия, Аржентина, Холандия, Португалия, Русия, Испания, Чехия, Дания, Унгария, Северна Ирландия, Шотландия, Украйна, Либерия, Хърватия.

Кефи ли те?

Да изчезнеш за 60 секунди: Крадци задигат Тесла за близо 150 000 лева (ВИДЕО)

Кой всъщност е Лука Модрич?