Задържаха 4-ма, откраднали газов пистолет, радио и 200 кг зеле в Плевенско

Задържаха 4-ма, откраднали газов пистолет, радио и 200 кг зеле в Плевенско

Четирима пишман айдуци бяха заловени, след като свика газов пистолет, радио, 220 лева и… 200 кила зеле, брато. Каква е развръзката? Полицията в град Гулянци постъпил сигнал за извършен грабеж в земеделски парцел със зелеви насаждения в местност в землището на село Ленково, брато. Пристигналият на място екип е установил, че предната вечер непознати мъже нападнали и привели в безпомощно състояние 55-годишен работник в земеделския имот и му отнели наличните 220 лева, газов пистолет и дигитално радио.

Отмъкнали и около 200 кг зеле, след което се оттеглили с автомобил в неизвестна посока. В рамките на образуваното досъдебно производство веднага стартирали оперативните действия и в резултат на проведеното професионално разследване криминалистите задържали четирима извършители на престъплението – на възраст от 28 до 46 години, трима от които от Гулянци. При извършени претърсвания на адреси в града и в селата Бръшляница и Шияково, обитавани от задържаните, са открити и иззети отнетите вещи.

Четиримата мъже са разпитани пред съдия от Районен съд гр. Никопол и са направили самопризнания. С постановление на прокурор от Районна Прокуратура – Никопол мярката им за задържане е удължена до 72 часа. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.