in

Днес е специален ден в Англия, брато: Зверското дерби Ман Сити – Ман Юнайтед

Винаги има нещо специално в дербито на Манчестър. Местното съперничество носи наслада не само на феновете на тези два тима, но и на неутралните привърженици. Удоволствието може да бъде изпитано още тази вечер.

ВИЖ ОЩЕ: СГЪВАЕМИЯТ СМАРТФОН ЩЕ СТРУВА МАЙКА СИ И БАЩА СИ

От 18.30 часа на “Етихад” геният на Пеп Гуардиола ще се срещне отново с неповторимите методи на Жозе Моуриньо, а техните играчи ще бранят честта на своя град.

Въпреки напрежението в клуба и слуховете за уволнение на Жозе Моуриньо, Манчестър Юнайтед носи духа на успеха. През седмицата тимът направи пълен обрат срещу гранда Ювентус до 2:1 в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

От друга страна Манчестър Сити изглежда непоколебим и сочен за фаворит. Тимът на Хосеп Гуардиола крачи уверено във Висшата лига през този сезон, а в Шампионската лига разгроми Шахтьор Донецк с 6:0.

“Гражданите” нямат “пресни” контузии. Венсан Компани и Бенджамин Менди са отново на линия, след като пропуснаха срещата през седмицата с украинците. Двамата отсъстващи са Кевин де Брюин и вторият вариант под рамката Клаудио Браво.

ВИЖ ОЩЕ: 10 НЕЩА, КОИТО ДА НАПРАВИШ В ИМЕТО НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ

От друга страна Ромелу Лукаку може да се завърне за Манчестър Юнайтед. 25-годишният играч пропусна пътуванията за мачовете с Борнемут и Ювентус заради лека контузия.

Любопитен факт е, че Манчестър Сити е спечелил само два от последните си осем мача срещу Манчестър Юнайтед във всички надпревари, след като триумфира в четири поредни двубоя през 2013 и 2014.

Манчестър Юнайтед, който спечели срещата на “Етихад” през изминалия сезон с 3:2, независимо че губеше с 0:2, ще се опита да постигне нова историческа победа на този стадион – за втори път поред, след като вече го е правил с успехи през ноември 2008 година и април 2010 година.

Звездата на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг все още няма гол срещу съперника тази вечер във Висшата лига. До този момент той е отправил 19 удара към мрежата на Манчестър Юнайтед в 12 мача, но досега целта е оставала мираж.

Серхио Агуеро, който най-вероятно ще започне мача, има вкарани седем гола в първите си седем мача в Премиърлийг срещу “червените дяволи”, но в последните си три мача срещу тях се провали.

Колкото до Манчестър Юнайтед – Антони Мартиал се разписа във всеки от последните четири срещи от Висшата лига. Той може да се превърне в седмия играч, който вкарва в пет или повече поредни срещи от местното първенство за “червените дяволи” (след Рууд ван Нистеролой, Уейн Рууни, Ерик Кантона, Дуайт Йорк, Кристиано Роналдо и Робин ван Перси).

Източник: Gong.bg

Кефи ли те?

Спорт ли е сексът, брато? Ето колко калории гориш в кревата

Мъже увеличават тестисите си с филъри, за по-внушителен вид