in

Ето точно колко дни отпуска ти трябват, за да си починеш перфектно

Идеалната отпуска не е два-три дни, брато. От нас да го знаеш и директно да отидеш при шефа, за да му го кажеш. Трябват ти между 8 и 11 дни, за да си отпочинеш и да събереш нови сили, за да бъдеш репродуктивен. Така де, разбра ни. И в защита на думите ни, ще ги опосновем с научни факти директно от Финландия.

Там местни умни глави от Тампере изчислиха ориентировъчния брой дни, които да си отдъхнеш от всички задачи в офиса, а и не само. Според тях, ако отсъстваш ден-два, това не е достатъчно, за да се възстановиш както физически, така и психиечески.

Ако отпуската ни е над две седмици, тогава това има обратен ефект – започваш да се тревожиш за натрупалата се работа, но вярваме, че при теб това няма да се случи. Така че идеалната продължителност на почивката, която да си изискаш от работодателя, трябва да е между 8 и 11 дни.

Според финландските учени здравословното и психическото ни състояние рязко се подобряват след началото на отпуската ни, като кулминацията настъпва на осмия ден далеч от офиса. Сега копираш, принтираш и отиваш при началника. После ще ни благодариш. Приятна почивка, брато.

Кефи ли те?

Бой между служител на McDonald`s и клиент стана хит в нета (ВИДЕО)

Ето в коя държава плажовете са пълни със стотици тонове боклуци (СНИМКИ)