in

Незрящ учител прекоси пустиня в Южна Америка за седмица

Незсряш френски учител доказа, че силата на волята няма граници, брато. Историята на Албен Тесие е достойна за книга и сме сигурни, че един ден ще излезе такава. Мъжът измина пеша за 7 дни 140 км в Салар де Уюни. Става въпрос за плитко солено езеро в Боливия, което през зимата пресъхва и се превръща в най-голямата солна пустиня на Земята.

“Незрящият учител Албан Тесие приключи 140-километровия си преход в Салар де Уюни, за да покаже на света, че физическите ограничения не са непреодолима бариера по пътя към успеха”, оповести министерството на културата и туризма на Боливия.

Роденият в Нант даскал, получил медийна подкрепа от боливийските власти, които възнамерявали да направят реклама на Салар де Уюни – една от най-големите туристически атракции на страната. Тесие си помагал със слухов джипиес, теглел количка на колелца, в която имало неща от първа необходимост, и бил следен от разстояние от поддържащ екип. Това обаче няма значение, защото той е поредният пример, че волята на човека не познава бариери. И ако ти мечтаеш за нещо, трябва да се бориш за него.

Кефи ли те?

Излиза филм, обединяващ сюжетите на други два – “Неуязвимият” и “На парчета”

Геймър скъса с най-яката водеща, за да има повече време за игри