in

Ето защо суперзвездата Мбапе е най-перспективният футболист в света

Килиан Мбапе се оплака, че щом си вземе сладолед, веднага се събират 500 души наоколо, които искат да се снимат с него. И няма как да е иначе, тъй като това е най-перспективният футболист в света, брато. Истински извънземен талант. Едва на 19-годишна възраст, той е ключов играч за Франция на Световното по футбол в Русия, а даже не е изгрял както трябва.

Головете

Само ще ти споделим, че за първите 2 години, откакто играе за националния на Франция, Мбапе има 7 гола (а днес е финалът на Мондиала, може да зашие 1-2 като нищо). Толкова за първите си 2 години е имал и Кристиано Роналдо за Португалия. Анри за Франция е имал 3 за същия период, Меси за Аржентина – 2, дебелият Роналдо за Бразилия – 4. Летящ старт с обещание за бляскаво бъдеще. Все търсим следващия голям – това е той.

3 ГОДИНИ СЕМЕЙСТВО СЕ КЪПЕ В ТОР ЗАРАДИ СЪВЕТ В ИНТЕРНЕТ

А знаеш ли колко гола е вкарал за Мбапе за клубния си отбор ПСЖ преди това негово първо Световно първенство по футбол? Цели 48. Ние нямаме толкова общо за целия ни живот на малки вратички. Преди първото си световно Тиери Анри е имал 27 за клубния си отбор, Кристиано Роналдо – 32, Меси – 9, бразилецът Роналдо – 44. Тийнейджърът Мбапе ги слага в малкия си джоб, ще го викаме на Спортна София, видяло се е…

Физиката

Мбапе е набит и здрав, въпреки младостта си. Трудно можеш да му вземеш топката без нарушение. Ние не можем да му я вземем никак, защото не можем и да го настигнем да го сритаме. Талантливият Килиан ще става все по-широкоплещест, по-як, мускулите му имат да нарастват поне до 21-годишна възраст. Природа, кво да правиш… В момента той е на специална терапия с морска вода, която е ползотворна за кожа, кости, мускули. Гледат го като писано яйце.

Скоростта

Юсейн Болт го знаеш кой е. Е, най-високата му скорост в бягането е 44,73 км/ч. Най-високата скорост на Мбапе на спринт е 44,70 км/ч. Добре ли е? Най-бързото бягане на Кристиано Роналдо е 33,79 км/ч, а на Меси – 33,63 км/ч. Всички тези качества карат Арсен Венгер да вижда прилика на Мбапе с Пеле. “Това момче вкара в Монако над 30 гола, когато беше на 17-годишна възраст”, казва Венгер. “Баси майката”, добавя той. За втория цитат излъгахме, ама гаранция си го е помислил.

Нещата опират и до акъл

“Наистина ми харесва да гледам как играе Мбапе. Той мисли”, казва Тиери Анри, помощник-треньор на Белгия в момента. Анри споделя, че винаги говорим за това кой колко е бърз, колко е силен, колко високо скача, но се дразни, че не говорим за акъла на футболистите. “Когато гледам Мбапе да дриблира, знам, че той мисли. Той мисли, когато играе и това за мен е най-важното нещо за играча”, обяснява Анри. “Да, Килиан е бърз, но и използва мозъка си, което означава, че ще е на ниво дълго време”, добавя Тиери Анри, чиято дръпка ни е карала да падаме под масата.

И така, брато, очакваме Килиан Мбапе да просперира толкова много, че да стане по-добър и от Меси, и от Кристиано Роналдо. Дано не го преследват контузии, да е жив и здрав и да радва публиката. Писнало ни е от играчи, дето са направени като по калъп. Този е различен.

НАБИХА ДИДЖЕЙ, ПУСНАЛ НАД 10 ПЪТИ “ДЕСПАСИТО”

*Статията е написана по материали от английските медии.

Кефи ли те?

“Ефектът Пепеляшка” – Японската практика за увеличаване на гърдите, но само за 24 часа

5 съвета от Марко Матераци как се става световен шампион