in

Съветите на The Fitness Chef: Нямаме време за фитнес

Емануел Июджи – The Fitness Chef е въплъщението на здравословния живот, брато. От момче със слабо телосложение, той се превръща в бодибилдър и треньор, печели републикански и регионални титли в състезания по бодибилдинг и фитнес. Давал ни е редица ценни съвети, а сега е тук, за да даде стимул на мечти ти да изглеждаш по-добре! Днес с Емо говорим за времето и оправданията…

Едно от най-честите оправдания, с които се сблъсквам напоследък, е времето, брато. Постоянно чувам „нямам време, като се прибера вечер след работа и съм смазан, какъв фитнес?“ . Или “ по цял ден гледам децата и абсолютно никакво време не ми остава за тренировки“.  Чувал си ги и ти, нали? Ако много е вероятно самият ти да си ги използвал.

Оказва се, че времето е една от най-големите причини да не спортуват хората и да получават резултатите, които искат. Всеки чака да дойде неговият момент, в който да е напълно свободен, да се чуди какво да прави и тогава да започне да тренира. Е, този ден няма да дойде, освен ако не наследиш някой друг милион и напуснеш работа. Наскоро четох един текст на Арнолд, където казва ,че най-добрите си тренировки е направил в 5 часа сутринта и как много лидери и управници тренират рано сутрин преди всички други задължения, за да могат да отделят време на външния си вид и на здравето си. Не защото няма какво да правят по цял ден, а защото могат да организират времето си правилно.

На мен най-интересно ми е как намираме време за кафета, за сериали вечер или ТВ предавания, но не и да си легнем по-рано, за да имаме време сутринта или в обедната почивка да направим една тренировка дори тя да е 30минути. Е, въпросът не е във времето, а в желанието. Когато искаш нещо достатъчно силно, ще намериш време, както и когато те заболи зъб и отидеш на зъболекар. Всичко си има приоритет, но не забравяй – тялото ти е едно и няма да се промени. Затова отдавай му нужното време, за да ти даде и то същото. Надявам се, че с тази статия съм успял да те провокирам да се замислиш по темата и да се върнеш в залата, където те чакат дъмбели, авери и Цецки. Където те чакат и резултатите, които преследваш.

Кефи ли те?

В Египет си направиха наргиле от световната купа по футбол

Уволниха медицинска сестра за това, че си показа дупето (ВИДЕО)