in

Съветите на The Fitness Chef – Как да събудим организма след пауза

Емануел Июджи – The Fitness Chef е въплъщението на здравословния живот, брато. От момче със слабо телосложение, той се превръща в бодибилдър и треньор, печели републикански и регионални титли в състезания по бодибилдинг и фитнес. Давал ни е редица ценни съвети, а сега е тук, за да даде стимул на мечти ти да изглеждаш по-добре! Днес с Емо говорим за това как да събудим организма след зимната летаргия…

Здравей брато,
тук съм, за да помогна на теб и екипа на Brato.bg, които някога са били нацепени легенди, но в името на справедливостта са спрели да тренират и са загубили почти всичко, постигнато през годините. Поне така твърдят, де.  Сега е време за завръщане към онзи начин на живот, който те кара да се чувстваш по-пълноценен и здрав. Завръщането обратно в залата е като да си бил богат и да си загубил всичките си пари. Да, още имаш контактите и връзките, но трябва да започнеш отначало. Е, при фитнеса е същото, формата е изчезнала, чувстваш се като чорап, но важното е, че мускулите, които някога си имал, са там. Да, може да не ги виждаш, но те са там. Може да са по-малки, но има памет от съществуването им и във всички случаи ще ти бъде по-лесно да си върнеш плажната форма по-бързо, отколкото ако никога не беше тренирал. Така че не се отчайвай, а стягай ръкавиците и влизай в залата. Няма много време до летните промоции в Гърция.
За да започнеш правилно, искам да ти дам няколко насоки за това кои са най-важните неща, на които да обърнеш внимание при завръщането в залата.

Първо– започни да тренираш по-често от нормалното, но не се претоварвай в една тренировка. Ако искаш нещата да станат възможно най-бързо, това не означава, че трябва да те вадят с носилка от залата, след като си припаднал след 24-то упражнение. Ефектът иска време и постояннство, затова зачести тренировките, но намали натоварването в началото.

Второ – тренирай цялото тяло няколко пъти седмично, не изолирай мускулите в една тренировка. Прави кръгови тренировки, като избираш по 2-3 мускулни групи за съответното занимание с умерено кардио в края от 15-20мин. С нисък интензитет и малко упражнения за корем.

Трето – може би едно от най-важните неща – регулирай храната си. Започваш отново да тренираш и съответно това правило „ще ям, когато съм гладен“ не е най-удачното. Увеличаваш натоварването съответно увеличи и калориите, но имай предвид, че ако искаш да се нацепиш, винаги трябва да оставиш малък дефицит, за да може тялото да сваля кг. Както и обратното. Използвай чиста храна, домашно приготвена и съобразена с тренировката ти като час и вид.

И може би за някои най-важното – не търси мотивация другаде освен в себе си! Е, или в някоя Цецка, която те е харесвала, когато още си бил нацепен и сега не иска дори да ти вдигне телефона. Което и да те мотивира, използвай го, но знай, че най-голямата мотивация са твоите резултати, така че се захващай по-рано, за да си получиш своето. Успех!

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Сочна антилопа, от която искаме деца (СНИМКИ)

14 мача по телевизията в събота