in ,

Три неща, които да направиш в почивния понеделник

Този понеделник няма нищо общо с другите, брато – за повечето е почивен ден. За нас не е, разбира се, законът на Мърфи и тук ни следва. Живот, какво да го правиш? Искахме да почиваме, но шефът ни каза, че и това ще стане, но друг път. Не днес. Мамка му. Решихме, че така и така имаме да вършим работа, поне да дадем няколко ценни съвета типично по български.

Много обичаме и на нас да ни наливат “акъл” хора, които самите те не могат да прокопсат, но вярват, че ценната им информация е важна за околните. Е, ето ни и нас с нашата доза съвети…

Изчисти колата

Но не на автомивка, брато. По стара кола и по млада жена винаги има работа. Това сме го чували от наш комшия. А по возилото винаги има какво да се пипне. Ако не е ремонт, то поне да се поразчисти. Сигурни сме, че в краката ти се мотаят кутия от цигари “Арда” без филтър, обелка от банан и празна бутилка от безалкохолно. Тия работи не ти трябват. Редно е да удариш пролетно почистване. Слез пред блока с две кофи вода, гъба и течен сапун. Търкай, полирай, попивай. Тая кола иска грижи, не може само да я настъпваш. Дай й малко любов, заслужила си го е.

Ден на радиото и телевизията

Напук на този фамозен празник, те призоваваме да загасиш приемниците и да излезеш навън. Сега е моментът да вдишаш малко чист пролетен въздух. Вземи колата и отиди в центъра на града, празник е и няма синя и зелена зона. Паркирай на чомпек, за да дразниш ония с паяците, но и гледай да не ти счупят чистачките. Раздвижи из централните улици, не бързай за никъде. Днес можеш да си подариш малко спокойствие.

Поискай си парите

Ако има хора, които ти дължат пари, сега е моментът да им се обадиш и да си ги поискаш. Не очаквай те да ти се обадят, брато. Това никога не се случва. Удобно “забравят” за тази малка услуга и дори се сърдят, като си ги поскаш. Но какво по-добро от това да почиваш и да правиш пари. Набирай смело и си искай своето. Ако не вдигат, тагни ги под този материал. Все ще схванат намека…

Кефи ли те?

6 изпълнители, забогатели от една песен

5 песни, които да те надъхат във фитнеса