in , ,

“Отмъстителите: Война без край” с рекорд за най-касов премиерен уикенд на филм в България и по света

През изминалия уикенд епичната и емоционално разтърсваща кулминация на безпрецедентното киноприключение, продължило десет години, повече от 18 филма и обхващащо цялата вселена на Марвел – “Отмъстителите: Война без край”, нахлу в родните ни и световни киносалони, като по пътя си разби купища рекорди, брато.

За първите три дни от разпространението си в България филмът е бил гледан от 44 437 зрители. Така с приходи от 515 213 лева изпреварва “Дедпул” и става най-касовата премиера на филм със супергерои за всички времена. “Отмъстителите: Война без край” също така разби рекордите за най-касов дебют на филм от вселената на Марвел, най-касов дебют на 3D филм през месец април и стана най-касовата премиера за 2018 година.

По света успехите на “Отмъстителите: Война без край” са не по-малко впечатляващи. С резултат от 250 млн. долара филмът счупи досегашния рекорд от 247,9 млн. долара на “Междузвездни войни: Силата се пробужда” за най-касов премиерен уикенд в Съединените щати, както и този за най-голям общ световен дебют с повече от невероятните 630 млн. долара, при това без помощта на Китай и Русия. За сравнение, предишният рекордьор беше “Бързи и яростни 8” с 541,9 млн.

“Отмъстителите: Война без край” оглави боксофис класациите в абсолютно всички държави, в които беше показан и отбеляза най-касовия световен IMAX дебют. С помощта на лентата, общият приход на всички филми от кино вселената на Марвел до момента достига 15,5 млрд. долара.

“Отмъстителите: Война без край” вече е в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.

Кефи ли те?

Типични сцени от филмите за възрастни

Кечът е фалшиво шоу, но от това епично падане и ти ще паднеш от смях (ВИДЕО)