in

Съветите на The Fitness Chef: Бърза тренировка при липса на време или желание

Емануел Июджи – The Fitness Chef е въплъщението на здравословния живот, брато. От момче със слабо телосложение, той се превръща в бодибилдър и треньор, печели републикански и регионални титли в състезания по бодибилдинг и фитнес. Давал ни е редица ценни съвети, а сега е тук, за да даде стимул на мечти ти да изглеждаш по-добре! Днес с Емо говорим за тренировка в случай, когато ни мързи или нямаме време…

Здравей, брато. Отново съм тук, но този път, за да помогна на всеки, който някога се е чувствал зле, отивайки на тренировка. Говоря за случаите, в които си нямал време, сили или най-просто казано те е мързяло до смърт. Е, в такива моменти най-доброто, което можеш да направиш, е да обърнеш внимание главно на горенето на мазнини. На някои това им е главна цел, но идеята е, че когато нямаш сиили и желание, обикновено е свързано с нещо от предния ден – прекалил си с алкохола или не си се хранил добре, а може би просто не си се наспал достатъчно заради алармата за работа. Това означава, че е много по-вероятно да направиш лоша тренировка, ако се опитваш да правиш мускули, защото те се нуждаят от запаси с храна, както и отпочинал организъм. Също и сила да тренираш с добри тежести, като цяло нуждаят се от анаболна среда. Не се смей, анаболизмът не е процес само на „зобещите“ хора. Това е естествен процес в тялото, който участва в контрола на метаболизма и всеки един от нас го изпитва – някои по-силно и често, други по-рядко.

Но за да можеш да изграждаш мускули е хубаво преди тренировката, както и след нея да си в анаболна среда. Затова най-добре избери кръгова тренировка чисто тонизираща с включено кардио или в нея или в края на заниманието. Давам една примерна програма и друг път вече няма да имаш оправдание да не посещаваш залата. Тя е за цялото тяло с цел тонизиране, изчистване на мазнини и дефиниция на мускулите. Не е за начинаещи, затова ако сега влизаш в залата или отскоро тренираш може да я изпълняваш на части. Например 1+2 упражнение и почивка и тн. А ако си напреднал и искаш на изцедиш всяка мазнина в теб, направи цялата тренировка като всеки кръг по 3 серии и повторенията от 12-15 без почивка между упражненията.

Изпълняваш упражненията в кръг 1+2+3+4+5 – почивка 40-60сек.

Първи кръг

1. Лежанка
2. Ходещи напади
3. Повдигане на краката от вис
4. 2 мин спринт на пътеката
5. Пауза в полуклек опрян на стената (бедрено столче)

Втори кръг

1 Набирания или Пулдаун на горен скрипец
2 Клаймбър на земя + 10 бърпи накрая
3 Клякане с дъмбел или лост
4 Къси коремни преси
5 Велоергометър 1мин макс калории

Кефи ли те?

А ти можеш ли да изпиеш бутилка уиски за 30 секунди като този пич? (ВИДЕО)

Not Safe For Work
Click to view this post

Мия ти пожелава успешна седмица