Той оцеля след нападения от мечка, акула и гърмяща змия в рамките на 4 години

Той оцеля след нападения от мечка, акула и гърмяща змия в рамките на 4 години

Има хора с късмет, брато, но има и такива, които са си чисти каръци. Но Дилън Макулиямс е от първите със сигурност. Всичко зависи от гледната точка, но няма как да не си оптимист, когато си все още жив след атака от мечка, акула и гърмяща змия в рамките на 4 години.

20-годишният американец от Колорадо все още се радва на слънчевите лъчи, студената бира и горещите Цецки. Прави го, след като наскоро бе изненадан неприятно от тигрова акула, докато караше сърф в океана.

„Усетих болка в крака, след което видях една акула под мен – започва своя разказ Дилън. – Започнах да я ритам и се опитах да се насоча към брега възможно най-бързо. Дори не знаех дали съм загубил половината си крак или не.“
Въпреки атаката, Дилън все още може да ходи нормално. Двуметровата риба успява да го рани, но в последствие лекарите шият крайника му със седем шева.

И всичко това можеше да се приеме като нещо нормално от местните, ако беше първата среща с хищник в живота на Дилън. Но атаката от акулата е третият подобен инцидент. През юли 2017 г. братото, което работи като инструктор за оцеляване в лагера в Колорадо, спеше на открито, когато в 4 часа сутринта се събуди от странна болка – главата му беше притисната в челюстите на мечка.

„Борих се с мечката, но успях да избягам от хватката й“, допълва американецът по този случай. Но ако някой си мисли Дилън за лъжец, то профилът му в Инстаграм пази всички контузии.

А през 2015 г. Дилън беше атакуван и от гърмяща змия. Това се случи в щата Юта: „Вървях по пътеката и си мислех, че съм ритнал кактус, но не видях него, а гърмяща змия, извита на топка.“

В следствие на охапването, Дилън прекарва няколко дни в болница, а в крайна сметка животът му е спасен: „Не обвинявам акулата, мечката или гърмящата змия. Все още отивам на къмпинг и все още ще плувам в океана. Не знам дали съм щастливец или просто нямам късмет. Родителите ми са благодарни, че съм още жив. Аз също.“