1 млн. го искат за президент, а в България го смятат за религиозен водач и политически затворник

1 млн. го искат за президент, а в България го смятат за религиозен водач и политически затворник

Хитовото предаване „Стани богат“, което вече се излъчва по БНТ, отново прикова вниманието към себе си, брато. Този път не участник, а хората в залата „блеснаха“ с познания на въпрос за един от най-оборотните футболисти в последната година – Мохамед Салах.

Отделно от това, че беше с основна заслуга за класирането на Египет за Световно първенство по футбол за първи път от 28 години, че вкарва гол след гол в Англия и е сред претендентите за „Златната обувка“, футболистът събра над 1 милион гласа на президентските избори в родината си, дори без да е претендент.

Известността на Мохамед Салах явно не е толкова голяма в България, а хората с реални футболни познания у нас са около 17%, макар извадката да няма претенции за представителност.

Точно толкова – 17% познаха, че Салах е футболист, дори без да са чували за „изборния му успех“. 48% заложиха на логиката и го определиха за религиозен водач, а други 32% за политически затворник, има и 3%, които мислят, че Мохамед Салах е типично име за дюнерджия от Кайро. Участникът пък се чудеше на кой отговор да заложи и с кански подсказвания от водещия Михаил Билалов и изгръмяни два жокера на въпроса, успя да отговори правилно. Евала!