Създадоха стопер, който да пази мустаците при ядене и пиене

Създадоха стопер, който да пази мустаците при ядене и пиене

Да имаш брада и мустаци не е никак лесна работа, брато. Екипът на Brato.bg го потвърждава. Налага ни се да си перем брадата след всяко хранене. Да не говорим, че изглеждаме абсурдно на маса, защото се опитваме да се насладим на яденето, докато се борим с окосмяването по лицето ни.

Но и този проблем си има решение. То идва от Швеция, където трима находчиви дизайнери създадоха аксесаор за всеки модерен мъж. Многофункционален защитник, наречен „Stash Shield“, предпазва мустаците при хранене, пиене, а и лизане.

Джаджата е вдъхновена от работата на великите изобретатели на 19-ти век, признава Ерик Калдерон, един от тримата пичове. А когато предпазителят не се използва, той може да се носи около врата като аксесоар. Стоперът е изработен ръчно от шведска стомана. Дизайнерите пък събира пари за производство на сайта на Kickstarter.

На нас би ни била интересна реакцията на хората в ресторанта, когато решим да защитим мустаците си преди да започнем да се храним. Не е изключено да дойдат хора с бели престилки и да си ни приберат най-накрая.