in , ,

Пет маркови футболни дербита през уикенда

Клубният футбол се завръща със зрелища по европейските терени. Паузата за контроли на националните отбори мина и първенствата се подновяват с дербита. Точно 5 маркови сблъсъка предстоят да се изиграят през уикенда в най-добрите първенства на Европа. Става въпрос за срещи от Топ 5 на първенствата – Италия, Германия, Франция, Англия и Испания. Четири от двубоите ще се играят в събота, един е в неделя.

“Ювентус” – “Милан”

Първият сблъсък в събота. Седем кръга преди края на първенството в Серия А все още не се знае кой ще е шампион. Битката се води между “Ювентус” и “Наполи”. Към момента „Старата госпожа“ води с 2 точки пред своя най-сериозен конкурент. Преднината обаче ще бъде подложена на сериозно изпитание. На “Ювентус” гостува намиращия се в отлична форма “Милан”. Торинци спечелиха 35 от последните си 38 домакинства. Играчите на Масимилиано Алегри не са допускали гол вече 10 срещи. “Росонерите” пък победиха в 8 от последните си 9 мача. Предпоставки за спектакъл!

“Предлагам на Джиджи Буфон, вратар на “Ювентус”, и Дженаро Гатузо, треньор на “Милан”, да изпушат по една цигара преди мача, както в доброто старо време – каза Марчело Липи, бивш селекционер и световен шампион с Италия. – Точно така направиха двамата преди финала в Берлин, който спечелихме срещу Франция с 5:3 след дузпи. Те са изключителни личности и прекрасни момчета, които се радвам, че познавам. По-добрият да победи.”

Канал: Ринг
Начало: 21:45 часа

“Байерн” – “Борусия”

Един срещу друг се изправят отборите, които спечелиха титлата в Германия през последните 8 години. В класирането убедително води “Байерн”, който е недостижим с 66 точки. Тимът от Дортмунд е трети с 48 и само една по-малко от втория “Шалке”.

Последните 2 дербита на “Алианц Арена” завършиха с различен победител. През миналия април “Борусия” победи с 3:2, но през декември 2017-а загуби с 1:2. Преди срещата “баварците” получиха удар от Томас Тухел, бивш наставник на тима от Дортмунд. Специалистът бе желан за наследик на Юп Хайнкес, но той отказа. Предпочита в “Арсенал”.

Все повече се засилват и слуховете, че Роберт Левандовски играе последните си срещи за “Байерн”. Полякът е желан от “Реал” (Мадрид). В Германия се говори, че нападателят иска такъв трансфер. В Италия пък големите вестници твърдят, че “Милан” е пожелал Артуро Видал и Ренато Санчес. Дали подобни информации ще се отразят на представянето на “Байерн”, тепърва ще се разбере.

Канал: Евроспорт 2
Начало: 19:30 часа

“Севиля” – “Барселона”

Домакините са последният отбор, който може да спре каталунците по пътя им към титлата в Испания. Андалусийците отстраниха “Манчестър Юнайтед” на 1/8-финалите в Шампионската лига и са с приповдигнато настроение. В “Барса” пък има притеснения около състоянието на Лео Меси и вратарят Марк-Андре тер Стеген. Голямата звезда почувства болки в адуктора преди контролата между Аржентина и Испания (1:6). След срещата пък Уго Гати, легендарен страж на “гаучосите”, нападна Меси за срамната загуба.

“Скри се! – каза вратарят. – Кристиано Роналдо не би го направил. Той чака именно такива мачове, за да играе в тях.”

Тер Стеген също получи почивка в своя национален отбор. Стражът имаше болки в коляното и не игра при загубата на Германия с 0:1 от Бразилия. Очакванията са двамата да са на терена срещу “Севиля”. Тимът на “Барселона” спечели последните си 2 гостувания на стадион “Рамон Санчес Писхуан”, така че домакините със сигурност има за какво да си връщат.

Канал: Sport+HD
Начало: 21:45 часа

ПСЖ – „Монако“

Последният сблъсък в събота ще е черешката на тортата. Двата най-силни отбора във Франция се изправят един срещу друг във финал за Купата на лигата. ПСЖ спечели трофея в последните 4 години. Двубоят пък ще е повторение на миналогодишния финал. Тогава парижани спечелиха с разгром 4:1. Монегаските обаче трудно ще се дадат. Нямат загуба вече 9 мача поред. За ПСЖ трофеят пък е задължителен, заради постоянните слухове, че треньорът Унай Емери ще бъде уволнен след края на сезона. Наставникът все още има надежди, че това няма да се случи, но при загуба от “Монако” едва ли ще има съмнения по въпроса. Монегаските понесоха удар преди срещата. Острието Кейта Балде, вкарал 8 гола и подал за други 6 в Лига 1, ще пропусне срещата. Сенегалецът има контузия в бедрото. Добрата новина за “Монако” е, че нов договор с клуба подписа опитният Жоао Моутиньо.

Канал: Нова спорт
Начало: 22:05 часа

“Челси” – “Тотнъм”

Петото дерби ще се играе в Англия в последния ден от уикенда. Домакините се нуждаят от победа, за да се доближат до “шпорите”, които се намират на четвъртото място, даващо последната квота за участие в Шампионската лига. “Тотнъм” пък има всички шансове за втората позиция през този сезон. Големият минус за тима на Маурисио Почетино обаче е липсата на мегазвездата на тима – контузеният Хари Кейн.

“Очаквам голям мач, все пак е лондонско дерби – каза аржентинският треньор. – Напрежението е върху двата състава. Има още много мачове до края на сезона, това не е финал. Не е решителен двубой, но е много важен за увереността и мотивацията.”

„Тотнъм“ няма успех над „Челси“ на стадион “Стамфорд Бридж” от 1990 година насам. Тогава “шпорите” печелят с 2:1 с победен гол на легендарния английски национал Гари Линекер.

“Историята не може да бъде променена – добави Почетино. – Има я, но тя не помага. Фантастично би било да победим “Челси”, но двубоят ще бъде много тежък. Те са класен отбор, но ние искаме да сме по-добрият. И имаме реални възможности да спечелим мача.”

В “Челси” също изразиха подобни очаквания преди дербито.

“Липсата на Хари Кейн ще се усети в “Тотнъм” – прогнозира Антонио Конте, мениджър на “сините”. – Все пак той вкарва по 30 гола на сезон, но нашият съперник има и други важни играчи от висок клас. За нас това е един кръстопътен мач. Целта ни е да се изкачим на по-горно място в класирането, което да ни осигури участие в Шампионската лига.”

Канал: Диема спорт 2
Начало: 18:00 часа

Снимка: Facebook

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Видяхме банския на Кейт Ъптън за лятото, бомба е

Най-примитивният хотел в света