in , ,

Боят със снежни топки ще стане част от Зимните олимпийски игри

Боят със снежни топки ще стане част от Зимните олимпийски игри, брато. Поне това твърдят в Япония. Там този вид забавление от детството е спорт. Той се нарича Юкигасен и дори си има федерация. Целта, която са си поставили японците е дисциплината един ден да бъде част от зимните Олимпийски игри.

Юкигасен комбинира в себе си няколко популярни летни видове спорт – пейнтбол, народна топка и превземи базата (плени знамето). Отборите са съставени от капитан и девет регистрирани играчи. От тях седем са активни и двама са резерви. Капитанът може да се включи като играч, но в началото на срещата на терена трябва да има седем състезатели, като поне трима от тях задължително са жени. Целта е да „изгориш“ съперник с попадение от снежна топка, а отборът ти да плени знамето на противника или поне да се приближи по-близо.

Играят се три чисти от по три минути. Печели отборът, който е записал победа в поне две от трите периода. Има си и правила за точкуване. Пленяване на чуждо знаме се награждава с 10 точки. Отстраняването на всички противници чрез попадение със снежна топка – 7 точки. Ако времето изтече и няма пленен флаг или отстранен изцяло отбор, се присъждат по една точка за всеки „оцелял“ играч и по този начин печели тимът, с най-много състезатели на полето. При равенство се извършва хвърляне в цел и победителят печели мача. Задължително условие е използването на шлем и предпазна маска за лицето, които пазят от нараняване на главата при директно попадение.

Топките съвсем не са тези, познати на всички и направени чрез притискане на сняг с ръце. За равнопоставеност на отборите има изисквания. Всяка топка трябва да е с диаметър между 6,5 и 7 см. За целта е използва специално създадена преса. Всеки отбор разполага с по 90 топки за всяка една част или общо 270.

Кефи ли те?

Not Safe For Work
Click to view this post

Карина е Цецка и половина! (СНИМКИ)

Миа Калифа спира с по*ното заради заплахи от терористи?