Дневникът на Шушана

Дневникът на Шушана


Цяла България полудя по нея, брато. Цяла България я възпява и я търси. Няма такава втора жена. Това е Шушана. Верно е, че не може да стъпи на малкия пръст на Цецка, ама намерихме тайното й тефтерче. Ето какво прави Шушана тя…

Сряда

21.00 ч. Вече трети месец ми се налага да се крия от някакъв луд, който постоянно минава под балкона ми, за да види дали свети у нас и да провери дали съм сама. Живея на 1-ия етаж в Студентски град. Той наднича като катерица, така че ми се налага да залягам, да се крия в банята, а понякога и под леглото. Тия неща ми идват в повече – като „Деспасито“.

Писна ми. Пуснах 3 оплаквания в полицията, но не могат да го хванат тоя шашавия, защото не му знаят фамилията. Аз им казах, че е се казва Наско, няма как да не го знаят. Те обаче ме питат: „Сираков или онзи от БТР?“ Не ги разбирам баш. Явно нищо няма да стане.

23.44 ч. Падне ли вечерта с було от синкав здрач, пеят щурците: „Край реката редят се, редят се топооооолитеее…“

Четвъртък

10.15 ч. Терорът продължава. Мамка му, не се издържа. Влизам в интернет и там освен въпросния Наско, за мен вече пеят и други хора. Явно са се наговорили. Тъжна съм. Дори и едно момче със счупен нос и деформиран ларинкс се опитва да изпълни песента. Не ми харесва тази работа.

11.00 ч. Отивам на лекции, а в университета всички говорят за мен. Сама ли съм, свети ли у нас…

13:01 ч. Разбрах какво работи Наско. Първоначално си мислех, че е някакъв инсперктор от ЧЕЗ, но се оказа музикант. Ромският произход не ме дразни. Дразни ме ромският манталитет.

17:17 ч. Най-добрата ми приятелка се казва Елена. Тя също пропищяла от тоя Наско, който обичал да пие мента с разредител… мента. Преди няколко години я свалял, но се оказало, че е лицемер. Кълнял се в на техните домашните животни (две прасета, ако трябва да сме точни), че за него била единствена. Постоянно й повтарял:

„Елена, Елена дете на дивата пустиня, амур, Елена, само теб обичам аз. Ти си много, много красива, но още малка за любов.“

И сега к’во? Обича и мен! Всички мъже са еднакви, само задниците са различни.

20.00 ч. Този Наско днес подрани. Точно излизах от банята, когато видях жигулата му през прозореца. Гледаше към лампата ми. Според мен е някакъв много извратен човек. За пръв път чувам някой да има фетиш към крушки. Обадих с в полицията, вече не ми обръщат внимание.

22:36 ч. Гледам Наско зад пердето. Няма да се дам лесно. Това да не Валя, която се даде за нула време на втория си братовчед Тунчер Фикрет Али. Голяма работа, че му викали Тони Стораро! И аз може да се казвам Шушана, но във Фейсбук съм се написала Шарън Стоун, а в скоби (mOje$ dA gLeDaS, n0 HiAm@ Da ma YmA$). Яша!

23.56 ч. Понеже се правя на труднодостъпна, Наско започна да барабани с пръсти по волана и да пее с пълно гърло: „Жигули – ти си чудна кола! Жигули – не те разменям за жена! Жигули – ти си моята кола! Жигули – с теб до края на света!“

Този съвсем изперка, братче! Започна от песни за жени да прави и такива за неодушевени предмети. Тоя шкембак се топи със секс, а жигулито няма как да ти помогне. Ясноооо!

01:22 ч. Вече ми е тъпо, като в библиотека. Никога не ходя там, защото сигурно е тъпо, така че мия краката и лягам. Кой е сам сега, а? Наско е сам! Пей, Наско! Пей, бе, самотник! И аз съм сама, но ти си в кола, а аз у нас. Ти си по-сам от мен. И с корем! А аз имам лампа, която свети, а сигурно и ти имаш, ако не си заредил гориво…

Петък

11.29 ч. Пускат ми видео от влак, в което един вагон социално слаби пеят за мен. Боже, как пръскам! По-известна съм от носа на новата „Мис България“.

14.58 ч. Популярността ми приема застрашителни размери. Според чичко Гугъл, българите търсили най-много информация за мен и за Григор Димитров в интернет. Олеее! Нямам бутане! Скоро и улици ще кръстят на мен, нищо чудно след време и в учебниците по музика да пише колко известна съм станала.

18.22 ч. Имам среща с Наско. Пристанах. Показва бележника на незаконния си син, за да ме убеди, че всеки член на фамилията му милее за мен. Казвам му, че трябва да се откаже от ментата и да продаде грозната жигула, ако иска да ме има за жена.

18.23 ч. Наско не каза нищо. Просто се качи в колата и си тръгна. Тоя се мисли за много велик! Той знае ли, че Аладин и Бойко Борисов са танцували със саби, докато пеят моето име? Даже Ван Дам спал с азиатка, споменавайки моето име. Аз съм известна, макар и сама. Не мога да си представя колко щях да съм велика, ако бях с някой друг…

22.30 Самотно ми е. Сега видях, че Наско вече си пада по някаква Румяна. Май не беше толкова лошо това момче. Пееше ми, стоеше под прозореца, направи ме известна. Ще взема да му пиша все пак, празници идват сега, не е хубаво да съм сама…