in , ,

Просяци вече приемат и мобилни преводи (СНИМКИ)


Случвало ли ти се е да излезеш из центъра и едновременно няколко души да ти искат пари, брато? Дори и да дадеш на някого, в даден момент дребните все ще ти свършат. И това е много, ама много вероятно.

Но в Китай местните просяци вече са измислили схемата – извадили са си специален QR код, чрез който можеш да им дариш пари и онлайн. За целта трябва само да го сканираш със смартфона и да прехвърлиш сумата от твоята в неговата сметка.

В град Дзинан, провинция Шандонг, се появяват технически опитни просяци. Те се събират в зони, популярни сред туристите, и държат таблетка с въпросния QR-код. Всеки с Alipay, WeChat Wallet или друга мобилна платежна система, може да сканира кода и да извърши трансфер, за да зарадва един местен просяк.

Според запознати, те получават за всяко сканиране на код от $ 0.1 до $ 0.22. Като се има предвид 45-часовата работна седмица, те печелят средно $685 на месец, което е доста прилично – това е минималната ставка на китайски работник. А те ги изкарват без да си мръднат пръста. Буквално! Очаквай скоро същата схема и у нас.

Кефи ли те?

Женски полови органи по ноктите (ИЗТРЕЩЯЛА МОДА)

Топ 30 екстремни снимки на Red Bull за 2017 година