in , ,

Експеримент: Холивудска звезда стана бездомник, никой не го разпозна

ричърд-гиър-бездомник
Често се замисляме за това какво нямаме, брато. Дори може да се каже, че го правим твърде често или дори всеки ден.

Искаме нова кола, нова работа, искаме да имаме лъскавия живот на звездите. Но замислял ли си се какво е да си на обратния полюс? Да нямаш нищо освен днешния ден? Да нямаш собствена стая, баня и дори легло.

Това направи актьорът Ричърд Гиър, който се превъплъти в бездомник по време на снимките на филма “Time out of mind”. Носителят на “Златен глобус” извлече своите изводи и разкри, че по време на експеримента, в който камерите не са били видими за минувачите, не е бил разпознат от тях. Той дори не е срещнал съчувствие от хората, които са го подминавали по улиците на Ню Йорк.

 

“Когато в Ню Йорк се превъплътих като бездомен, никой не ме разпозна. Разбрах какво е да си бездомник. Хората минаваха покрай мен и ме гледаха в немилост. Само една дама бе така любезна да ми даде храна. Това бе експеримент, който няма да забравя. Толкова често ние забравяме колко сме благословени. Не трябва да приемаме това за даденост. И ако можем да помогнем на някой, трябва да го направим. Именно затова, след като приключих със снимките, се разходих наоколо и раздавах храна и по 100 долара на бездомните. Те плачеха и бяха толкова благодарни. Бъди промяната, която искаш да видиш в света” , написа той в социалните медии.

Кефи ли те?

This is your brain on drugs…

Когато сънят те налегне…