in

Шампионът на слабаците в Европа е от Серия А


„Витоша“ (Бистрица) се превърна в боксовата круша на Първа професионална лига с влизането си в елита през пролетта. Тимът на Костадин Ангелов спечели едва 3 точки в първите си 17 двубоя в елита и все още е без успех. Въпреки това „тигрите“ успяха да развалят настроението на „Левски“, измъквайки 0:0 на националния стадион „Васил Левски“. Но въпреки скромния си актив „Витоша“ далеч не е най-слабият тим в Европа.

Към днешна дата лидерската позиция се държи от клетниците от „Беневенто“. Общото между българите и италианците е, че и двата тима са абсолютни дебютанти в своите елитни първенства. Но докато в Бистрица все пак се радват на някакъв актив, то „жълто-червените“ са абсолютната нула в Серия А. Още преди един кръг те успяха да подобрят хваналия паяжини рекорд на „Манчестър Юнайтед“ от сезон 1930/31 за последователни поражения. „Постижението“ на бившия тим на Димитър Бербатов от 11 поредни загуби бе задминато с бясна скорост от отбора на Роберто де Зерби. Нещо повече – след последния кръг на Апенините броят им нарасна до фаталните 13 след 0:1 от „Аталанта“.

Малко по-рано през кампанията те заеха челна позиция в още една вечна класация, този за най-слаб старт на сезона в Серия А. Досегашният лидер „Венеция“ от сезон 1949/50 бе с нулев актив след първите 9 кръга.
А най-лошото за „Беневенто“ е, че и двата рекорда водят към пропастта, показва статистиката. И случая в случая на „червените дяволи“, и в този на „Венеция“, кампанията се е оказвала с фатален край – изпадане.

Второто място в класацията на най-слабите отбори през този сезон заема друг тим от първенствата от топ 4 на Европа – германският „Кьолн“. „Козлите“ могат да се похвалят с 2 точки от 13 мача при все, че са участник в Лига Европа.
И докато нервите на Оресте Вигорито, президентът на „Беневенто“, не издържаха и той уволни треньора Марко Барони, то Петер Щьогер продължава да търси първи успех в Бундеслигата. Засега! Веднага след „Кьолн“ вече се нарежда „Витоша“ на Костадин Ангелов.
След българския представител е „Санкт Пьолтен“, отстранил „Ботев“ от евротурнирите преди 3 години. Австрийците имат 4 точки след първите си 16 двубоя и подобно на гореспоменатите клубове също са капо що се отнася до победите. Това са и единствените четири отбора на Стария континент, останали без успех в първенствата, които се играят по формата есен-пролет.
И след като станаха ясни слабаците на Европа, трябва да отбележим още един значим факт по темата.

„Съндърланд“, последният в Чемпиъншип, не може да се похвали с нито една домакинска победа през 2017 година. „Черните котки“ вече изпаднаха веднъж тази година, когато завършиха последни във Висшата лига. Не е изключено същото да се случи и в края на настоящия сезон. Отборът има 20 последователни двубоя без успех като домакин във всички турнири – 9 поражения и 11 равенства. Това е рекорд за английски отбор в историята на футбола на Острова. Новият мениджър на тима Крис Коулман не може да промени този факт, но може да спаси статуквото на отбора, ако подобри резултатите. Въпрос на добра организация, усилена работа и малко късмет…

Източник: в-к “Труд”

Кефи ли те?

Наградите, които ще раздадем на Коледната томбола на Brato.bg

Те скочиха от планински връх и се приземиха в летящ самолет (ВИДЕО)